Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Dagis

Published: Monday 2009-09-07. Not available in English (automatic translation).

Trots att Oslo kommun har lovat att alla barn skall ha rätt till dagisplats så är det inte alltid så lätt. Framförallt inte för oss som har barn som är födda efter den sista augusti, eftersom garantin för årets dagisintag bara gäller för barn födda senast detta datum, vi andra måste vänta till nästa höst för att få en garanterad plats. Men kanske det finns en ljusning trots allt, flera i vår bekantskapskrets med barn födda ungefär samtidigt som Jenny har fått plats och efter att ha ringt till kommunen och tittat runt lite på några av de nya dagis som byggts i området så kanske det kan lösa sig i alla fall.

Jag är i grunden lite skeptisk till att skicka en ettåring till dagis, men det är det som är normen i dagens samhälle och ska man kunna leva på den standard man vant sig till är det bara att bita i det sura äpplet och leva med sina val. Jag gick aldrig i dagis när jag var liten, men jag är inte heller helt övertygad om att den extremen heller är den bästa (därmed inget ont sagt om det, jag trivdes väldigt bra med att vara hemma med mamma). Vi har i alla fall tänkt försöka gå ner i arbetstid så att inte Jenny behöver vara på dagis för jämnan, åtminstone de första åren, så får vi se hur det fungerar.

Categories: kids, life. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2009-09-09 15.17.06 CEST
  • Namn: mor
  • Sänt från: ************.bredband.skanova.com

Det var ju snällt skrivit om hur det var när du var barn men du törs väl inte annat eftersom du vet att jag läser din blogg (ha ha- det ska föreställa ett skämt) Jag tror säkert det blir bra när Jenny får komma till dagis. Hoppas det dyker upp en plats snart.

  • Dato: 2009-09-11 22.42.34 CEST
  • Navn: Eira
  • Vevsted: http://epistel.no/blog/
  • Sendt fra: ***.84-48-174.nextgentel.com

Barn er mye mer robuste enn man skulle tro når man leser avisen. Det gjør ikke uopprettelig skade på barnets sinn og helse å få morsmelkerstatning, eller å få grøt før det er gått seks måneder, eller å begynne i barnehage ved ettårsalderen, eller å aldri gå i barnehage, eller å ikke ta tran hver dag.

  • Datum: 2009-09-11 22.50.03 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *****.215.142.63.getinternet.no

Mor: Det tror jag också. Om vi nu får oss en plats, förstås :-)

Eira: Nei, det tror jeg ikke heller, men jeg synes fortsatt det er veldig tidig med barnehage fra ett års alder. Det er min egen veldig subjektive synspunkt.

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se