Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Harry Potter och halvblodsprinsen

Publisert: Fredag 2009-07-24. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Theas mor kom på besök i går och var barnvakt för Jenny, så att Thea och jag kunde gå på bio tillsammans, något jag inte tror vi har hunnit med sedan Jenny föddes. Hur som helst kom vi oss iväg och såg Harry Potter och halvblodsprinsen, den sjätte filmen i serien. Det är två år sedan vi såg förra filmen, och nästan fyra sedan den förrförra, så jag har hade hunnit glömma en del. Egentligen borde de inleda filmerna med en fem minuters detta har hänt för att friska upp minnet.

Som i alla böcker är det dags för ännu ett år på magikerskolan. Efter händelserna de tidigare åren, och efter ett angrepp mot London, har man blivit väldigt försiktiga och försöker se till att inget ont händer de unga trollkarlarna och -kvinnorna. Trots det så händer det en del saker, och våra tre huvudpersoner är naturligtvis som alltid mitt uppe i det.

Precis som tidigare märks det att det är en lång bok som ska bli en film och även om filmen är två och en halv timme lång blir det ändå mycket som bara behandlas summariskt. Ta till exempel titeln, vad och vem som är halvblodsprinsen nämns bara ett fåtal gånger och avslöjandet mot slutet är ett väldigt kort antiklimax, man får inte alls veta vilken relevans det har. Men i det stora hela är det en bra film, jag ser fram emot att se slutet på historien, enligt uppgift så ska den sista delen, Harry Potter och dödsrelikerna, spelas in i två delar. Då slipper man kanske de snabba klippen.

Dessutom märks det att skådespelarna börjar bli vuxna och det blir allt svårare att tro på deras ålder i filmen. Harry Potter borde vara runt sexton år i den här filmen, om jag inte missförstått medan skådespelaren har hunnit bli tjugo. Men bortser man från sådana detaljer så är det en riktigt bra film och jag ser fram emot sista delen och upplösningen.

Denne artikkelen er referert i: Harry Potter og dødstalismanene, del 1.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Date: 2009-07-24 15.20.50 CEST
  • Name: Eirik
  • Website: http://eiriks.net/
  • Posted from: **.132.16.62.customer.cdi.no

Har ikke rukket å se filmen, men ser veldig fram til det. Jeg er veldig glad for at de deler den siste boka opp i to filmer, da det skjer utrolig mye i den boka som fortjener mer enn en kort scene i en film på 2.5 timer.

  • Datum: 2009-07-24 18.56.46 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: **************.cust.tele2.se

Att skådespelare är äldre än den roll de spelar är väl snarare regel än undantag när det gäller tonårsroller. Det är inte helt ovanligt att se skådespelerskor på nästan 30 år som spelar high school-studenter på 17-18. Det är kanske värre att besätta manliga roller på det sättet p.g.a. männens senare pubertet.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se