Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Harry Potter och halvblodsprinsen

Published: Friday 2009-07-24. Not available in English (automatic translation).

Theas mor kom på besök i går och var barnvakt för Jenny, så att Thea och jag kunde gå på bio tillsammans, något jag inte tror vi har hunnit med sedan Jenny föddes. Hur som helst kom vi oss iväg och såg Harry Potter och halvblodsprinsen, den sjätte filmen i serien. Det är två år sedan vi såg förra filmen, och nästan fyra sedan den förrförra, så jag har hade hunnit glömma en del. Egentligen borde de inleda filmerna med en fem minuters detta har hänt för att friska upp minnet.

Som i alla böcker är det dags för ännu ett år på magikerskolan. Efter händelserna de tidigare åren, och efter ett angrepp mot London, har man blivit väldigt försiktiga och försöker se till att inget ont händer de unga trollkarlarna och -kvinnorna. Trots det så händer det en del saker, och våra tre huvudpersoner är naturligtvis som alltid mitt uppe i det.

Precis som tidigare märks det att det är en lång bok som ska bli en film och även om filmen är två och en halv timme lång blir det ändå mycket som bara behandlas summariskt. Ta till exempel titeln, vad och vem som är halvblodsprinsen nämns bara ett fåtal gånger och avslöjandet mot slutet är ett väldigt kort antiklimax, man får inte alls veta vilken relevans det har. Men i det stora hela är det en bra film, jag ser fram emot att se slutet på historien, enligt uppgift så ska den sista delen, Harry Potter och dödsrelikerna, spelas in i två delar. Då slipper man kanske de snabba klippen.

Dessutom märks det att skådespelarna börjar bli vuxna och det blir allt svårare att tro på deras ålder i filmen. Harry Potter borde vara runt sexton år i den här filmen, om jag inte missförstått medan skådespelaren har hunnit bli tjugo. Men bortser man från sådana detaljer så är det en riktigt bra film och jag ser fram emot sista delen och upplösningen.

This entry is referenced in: Harry Potter and the Deathly Hallows, part 1.

Categories: movies. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Date: 2009-07-24 15.20.50 CEST
  • Name: Eirik
  • Website: http://eiriks.net/
  • Posted from: **.132.16.62.customer.cdi.no

Har ikke rukket å se filmen, men ser veldig fram til det. Jeg er veldig glad for at de deler den siste boka opp i to filmer, da det skjer utrolig mye i den boka som fortjener mer enn en kort scene i en film på 2.5 timer.

  • Datum: 2009-07-24 18.56.46 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: **************.cust.tele2.se

Att skådespelare är äldre än den roll de spelar är väl snarare regel än undantag när det gäller tonårsroller. Det är inte helt ovanligt att se skådespelerskor på nästan 30 år som spelar high school-studenter på 17-18. Det är kanske värre att besätta manliga roller på det sättet p.g.a. männens senare pubertet.

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se