Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Äntligen hemma

Published: Thursday 2009-07-02. Not available in English (automatic translation).

Så var man då tillbaka i Norge, efter en veckas semester i Kroatien. Vi började med några vänners bröllop på ön Hvar strax utanför Split. En av Theas studiekamrater och bästa vänner, som är svenska men bor i Oslo, gifte sig med en kroatisk-norsk man, uppväxt i Trondheim. Det var en salig blandning av skånska, trøndersk och andra svenska och norska dialekter.

Medan det tydligen varit värmebölja uppe i Norden har vi haft ömsom ösregn och ömsom tryckande hetta. Då var det inte dumt att ha ett hotell med pool, även om hotellet vi flyttade till när vi på tisdagen tog båten tillbaka in till Split var var betydligt lyxigare.

Både Hvar och Split var trevliga upplevelser. Kroatien är definitivt ett land jag kan tänka mig att komma tillbaka till. Och det har gått alldeles utmärkt att resa med barn, Jenny har varit snäll även om vi vänt på hennes dygn och rutiner. På vägen ner sov hon två timmar på mitt knä första delen av flygresan, som gick ned till München (dit vi blev en halvtimme försenad, så att bagaget inte hann med vidare, utan blev levererat ut till hotellet på eftermiddagen dagen efteråt). På vägen upp sov hon i alla fall en halvtimme på första delen av flygresan till Frankfurt (dit vi blev en halvtimme försenad, så att bagaget inte hann med vidare, men enligt Worldtracer så ska vårt bagage i skrivande stund ha landat i Oslo, för vidare hemleverans i morgon).

Categories: kids, life, travel. Share: Facebook, Google+, email

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se