Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Innskrenking i privatlivet eller helt naturlig?

Publisert: Mandag 2009-02-02.

Fra den 1. mars blir det i Norge tillat for en arbeidsgiver å lese e-posten til de ansatte. Krenkende synes noen, på tiden synes andre. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal synes om den, men føler at jeg ikke helt blir påvirket av det siden jeg ikke bruker jobbeadressen for privat e-post, på samme måte som jeg ikke bruker min private adresse for jobbesaker. Muligens at det kanskje ikke lenger blir like naturlig å drøfte fagforeningsrelaterte spørsmål via e-posten til jobbet, men det kan løses.

Kategorier: jobb, pekere, politikk. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

Jevnt over synes jeg dette er greit. Folk bør ikke bruke jobb-e-post til privatsaker, og omvendt, så det burde ikke være noe problem, stort sett. Det eineste jeg er litt bekymra for, er det du nevner med fagforeningsspørsmål.

En heil del fagforeninger har kontakt-e-postadresser på domenet til arbeidsgiver, og det burde jo være greit nok -- slike rolleadresse må bli unntatt det vanlige innsynet -- men for organiserte arbeidsfolk vil det jo være naturlig å bruke jobb-e-posten til å kontakte fagforeninga, og slikt bør ikke arbeidsgiver uten videre ha innsyn i.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se