Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Netbook eller minidator?

Publisert: Fredag 2009-01-16. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Så, vad är det egentligen jag har köpt mig, är det en minidator, som IDG har börjat kalla det (de har ju rätt i att det inte är någon som använder ordet i sin gamla betydelse längre), eller ska man använda det engelska netbook som många använder, men som tidigare användes som namn på en förväxt Psionhanddator, och som Psion nu försöker hävda varumärkesrätten till? Minibärbar är för långt att säga.

Flera kreativa förslag har kommit fram, men jag måste nog hålla med om att minidator fungerar bra, även om en del språkpurister gärna vill hålla på att en minidator är stor som ett kylskåp eller två. Eller så kan man bara säga dator, det fungerar det också.

(Via IDG)

Kategorier: duppedingser. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2009-01-16 22.55.42 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: **************.cust.tele2.se

Dustin körde med "ultraportabel" långt innan Eee PC fanns på marknaden. Men då är det ju klart kraftfullare maskiner, byggda för att vara så små som är praktiskt möjligt.

Hmm, engelska palmtop är väl redan upptaget och dessa datorer är ändå för stora att rymmas i handflatan. Chesttop skulle bara låta löjligt och riskera att bli sexistiskt (breasttop, liten nog att balansera på "hyllan"). Det löser förresten ändå inte det svenska språkbruket eftersom vi normalt inte säger knädator om vanliga bärbara datorer.

Många har noterat att dessa datorer är så små att de får rum i vanliga handväskor och dyligt. Vad sägs om väskdator? Förr i tiden fanns det ju släpbara datorer som kom som egna väskor, men det språkbruket lär inte vara alls lika inarbetat som minidator trots allt är.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se