Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

På tal om kriminalitet

Published: Wednesday 2008-12-10. Not available in English (automatic translation).

I natt har det varit tjuvar ute på Vålerenga, de har gått in i vår (låsta!) cykelbod och plockat med sig (åtminstone) strålkastare och cykeldator från min cykel. Metodiska har de varit också, inte bara har de tagit med de löstagbara delarna, de har skruvat(!) bort hållaren till strålkastaren, ryckt bort den fastlimmade cykeldatorn och plockat bort kabeln ned till sensorn som sitter i hjulet. Inte riktigt den start på dagen man vill ha när man ska cykla till jobbet, utan ljus ger inte jag mig ut i morgontrafiken, så det blev att gå i stället, i sex minusgrader. Det var ett under att själva cykeln står kvar…

This entry is referenced in: Thieves and Suspekt.

Categories: gadgets, life, querulousness. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2008-12-10 17.32.21 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.business.telia.com

Tjuven tog väl vad de kunde, i desperation över att inte hitta något bättre. Som du kanske minns hade jag inbrott i min bil i våras, men trots att någon rotat igenom handskfacket (heter det så på riktigt?) var det inte en enda pryl som saknades. Kanske beroende på att det inte fanns en gnutta av värde att stjäla (*) såvida inte tjuven öppnat bagageluckan och snott med sig första hjälpen-kudde, varningstriangel och rostigt fälgkors. Däremot hade de tydligen försökt tjuvkoppla bilen, vilket inte går på en cykel: antingen är den låst eller olåst och cyklingsbar.

(*) Min bilstereo är daterad 1985 eller möjligen 1986, och trots att den är av det kända märket Blaupunkt lär den inte vara något vidare het på svarta marknaden. Möjligen bland samlare av vintage-bilstereos? :-D

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se