Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

NetCom Connect mobilt bredbånd med Mac og Linux

Publisert: Onsdag 2008-11-26.

Jeg fikk hjem bursdagspresangen min på lørdag, og i samme sleng fikk jeg 3G-modemet jeg bestilte fra NetCom. Selvsagt kommer det kun med programvare og installasjonsguide for Windows. Etter å ha gravd litt i NetComs sider fant jeg en brukerveiledning for Mac OS X som faktisk fungerte utmerket. Linuxinformasjon var det verre med, men etter å ha søkt fram og tilbake fant jeg «Vodafone Mobile Connect Card driver for Linux», som har støtte for Huawei E220-modemet NetCom bruker, og, tross navnet, ikke er låst til Vodafone. Jeg installerte programmet (jeg har erstattet Xandrosinstallasjonen på min Eee med Debian, så jeg brukte Debianpakken direkte), og den fant modemet, fant innstillinger på kortet og var oppe og kjørte på mindre enn fem minutter. Det eneste jeg måtte å huske var å legge til meg selv i gruppen dip slik at jeg hadde lov til å kjøre PPP-programvaren.

Så, nå har jeg fungerende mobilt bredbånd, både på Mac og Linux. Windows har jeg ikke testet foreløpig, men det burde også være mulig…

Kategorier: duppedingser, Internett. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2008-11-29 09.29.02 CET
  • Namn: / Rolf
  • Sänt från: *************.bredband.comhem.se

Grattis på födelsedagen från en annan som fyller år 29/11

  • Date: 2008-11-30 10.38.09 CET
  • Name: Per
  • Posted from: 80.232.91.***

Hei Jeg har en Eee med fluxflux (pclinux os) og ellers en HP tablet (HP1250) med gOS gadget. Vurderer å kjøpe et Netcom abonnement til min Eee og sende den avgårde med min sønn ut i militæret. Burde kanskje swir\tche over til eeeubuntu igjen, ihvertfall en Debian distro. Fint å høre at du fikk det til så greit :-)

  • Datum: 2008-11-30 19.41.33 CET
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *****.215.142.63.getinternet.no

Det fantes pakker for flere Linuxdistribusjoner for Vodafone-programmet, så det burde ikke være noe problem hvis den du bruker er basert på eller kan kjøre pakker fra en av distribusjonene som støttes. Dessuten var Huawei E220, som NetCom bruker, listet som en av de offisielt støttete 3G-modemene i håndboken til 901'eren, så det kanskje hadde virket også med standard-Xandrosdistribusjonen.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se