Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Födelsedagspresenten beställd

Publisert: Tirsdag 2008-11-18. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag har önskat mig en Eee-pc i födelsedagspresent, och Thea lovade att jag skulle få en, bara jag beställde den själv. Jag förstår att det kan vara lite klurigt att hitta rätt i djungeln av olika modeller och varianter, det kommer ju nya precis hela tiden. Men nu har jag i alla fall skickat iväg en beställning, på modell 901 med Linux. Jag har en kollega som köpt 900-modellen och gillade den, och Frode var väldigt nöjd med just 901:an, så det får bli den. Synd bara att den saknar inbyggd SIM-kortplats, så ska jag surfa helt mobilt får det blir en USB-dongel.

Äran att bli leverantör föll till CDon, som förutom att ha fraktfri vecka den här veckan även hade den goda smaken att skicka ut en rabattkod om femtio kronor för någon vecka sedan. Att de dessutom var billigast enligt Kelkoos prisjämförelse var ju inte heller helt fel. Jag fyller inte år förrän om elva dagar, så den borde hinna hit i tid.

Denne artikkelen er referert i: NetCom Connect mobilt bredbånd med Mac og Linux samt Netbook eller minidator?.

Kategorier: duppedingser. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2008-11-18 16.01.29 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Av en slump råkar jag vara ägare till en 700 eller något sånt, är inte helt inne på modellnumret. Jag har bara lekt med den lite. De sägs ha dålig batteritid och vad som låter ännu mer oroande är att batteriet fort dras ut, dvs tar inte längre laddning. Hur mycket sanning som ligger i det påståendet vet jag inte. Nu kommer ju Acer med 1000-serien som ett direkt svar på Asus, MSI och alla de andra. Dessa blir dock både större och dyrare, så även om de alla är netbooks känns de inte längre lika prisvärda om man inte prompt behöver en *liten* bärbar dator. Av vad jag har läst kommer "jätten" i sammanhanget HP med en eller par modeller i storlek- och prisklass med de andra. Det blir intressant att se vad de kan göra i segmentet.

Men ha så kul med 901:an när den väl kommer.

  • Datum: 2008-11-18 16.04.27 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Eh, jag kastade tydligen om de båda A-bolagen på fyra bokstäver men sammanhanget går ju ändå att förstå. För att få en retrokoppling hette förresten Acer tidigare (före 1987) Multitech, med ett antal olika MPF-datorer. De var också små i storleken och några av dem har typ två rader LCD-skärm. :)

  • Datum: 2008-11-27 09.04.01 CET
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: 146.59.57.**

Jag fick 901:an i lördags, och har inte riktigt hunnit skriva så mycket om den. Hursomhelst fungerar den alldeles utmärkt. Standard-Linuxinstallationen från Xandros är väldigt trevlig, men lite för begränsad för det jag tänkt använda den till, så jag har ersatt den med en standard-Debian-installation.

Batteritiden är utmärkt. Den drar lite mer med 3G-modemet inkopplad, men utan den så håller den sig åtminstone en fyra-fem timmar med normal användning (jag har inte gjort några närmare studier, men batteriet håller *länge*).

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se