Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Födelsedagspresenten beställd

Publicerad: Tisdag 2008-11-18.

Jag har önskat mig en Eee-pc i födelsedagspresent, och Thea lovade att jag skulle få en, bara jag beställde den själv. Jag förstår att det kan vara lite klurigt att hitta rätt i djungeln av olika modeller och varianter, det kommer ju nya precis hela tiden. Men nu har jag i alla fall skickat iväg en beställning, på modell 901 med Linux. Jag har en kollega som köpt 900-modellen och gillade den, och Frode var väldigt nöjd med just 901:an, så det får bli den. Synd bara att den saknar inbyggd SIM-kortplats, så ska jag surfa helt mobilt får det blir en USB-dongel.

Äran att bli leverantör föll till CDon, som förutom att ha fraktfri vecka den här veckan även hade den goda smaken att skicka ut en rabattkod om femtio kronor för någon vecka sedan. Att de dessutom var billigast enligt Kelkoos prisjämförelse var ju inte heller helt fel. Jag fyller inte år förrän om elva dagar, så den borde hinna hit i tid.

Detta inlägg refereras i: NetCom Connect mobilt bredband med Mac och Linux samt Netbook eller minidator?.

Kategorier: prylar. Dela: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikeln är äldre än 14 dagar och går därför ej längre att kommentera.

Friskrivningsklausul: För upphovsrätten till kommentarerna svarar respektive författare. Vävplatsägaren tar inget ansvar för innehållet i kommentarerna. Opassande kommentarer kommer att raderas.

  • Datum: 2008-11-18 16.01.29 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Av en slump råkar jag vara ägare till en 700 eller något sånt, är inte helt inne på modellnumret. Jag har bara lekt med den lite. De sägs ha dålig batteritid och vad som låter ännu mer oroande är att batteriet fort dras ut, dvs tar inte längre laddning. Hur mycket sanning som ligger i det påståendet vet jag inte. Nu kommer ju Acer med 1000-serien som ett direkt svar på Asus, MSI och alla de andra. Dessa blir dock både större och dyrare, så även om de alla är netbooks känns de inte längre lika prisvärda om man inte prompt behöver en *liten* bärbar dator. Av vad jag har läst kommer "jätten" i sammanhanget HP med en eller par modeller i storlek- och prisklass med de andra. Det blir intressant att se vad de kan göra i segmentet.

Men ha så kul med 901:an när den väl kommer.

  • Datum: 2008-11-18 16.04.27 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Eh, jag kastade tydligen om de båda A-bolagen på fyra bokstäver men sammanhanget går ju ändå att förstå. För att få en retrokoppling hette förresten Acer tidigare (före 1987) Multitech, med ett antal olika MPF-datorer. De var också små i storleken och några av dem har typ två rader LCD-skärm. :)

  • Datum: 2008-11-27 09.04.01 CET
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: 146.59.57.**

Jag fick 901:an i lördags, och har inte riktigt hunnit skriva så mycket om den. Hursomhelst fungerar den alldeles utmärkt. Standard-Linuxinstallationen från Xandros är väldigt trevlig, men lite för begränsad för det jag tänkt använda den till, så jag har ersatt den med en standard-Debian-installation.

Batteritiden är utmärkt. Den drar lite mer med 3G-modemet inkopplad, men utan den så håller den sig åtminstone en fyra-fem timmar med normal användning (jag har inte gjort några närmare studier, men batteriet håller *länge*).

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se