Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Dålig tid

Publisert: Søndag 2008-10-26. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag hinner inte skriva något ordentligt blogginlägg i dag, så vi tar en repris från för fem år sedan:

Då var det då äntligen dags att ställa tillbaka klockan till normaltid. Äntligen slipper man gå upp en timma tidigare än vad som är klokt, och äntligen får man tillbaka den där timmen staten stal i våras.

Sommartid är helt meningslöst så här långt norrut, på sommaren är det ju ändå ljust hela tiden, och att låta den räcka den ända till vintern, som den gör nu sedan vi antog det brittiska systemet, är rent ut sagt korkat.

Våga vägra sommartid!

Kategorier: kverulanse. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2008-10-26 13.26.20 CET
  • Namn: redtop
  • Sänt från: ************.bredband.skanova.com

Instämmer till fullo. Äntligen var man pigg före kl 10 en söndag!

  • Datum: 2008-10-27 13.33.52 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Sommartiden gör trots allt att det i ett nafs blir lite ljusare på kvällarna i början av april. Visserligen har jag för mig att sommartiden är tidigarelagd en månad mot hur det var förr. I USA försöker de i år spara energi genom att ha extrem sommartid. Hur ska det fungera; datorerna har man ju ändå påslagna nästan dygnet runt? :-P

  • Datum: 2008-10-30 14.47.16 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Förresten hörde jag på radion i morse att forskare/läkare under 15 års tid kartlagt hur många hjärtinfarkter som inträffar i samband med byte av sommar/vintertid, jämfört med veckorna före och efter. De hade kommit fram till att den helg vi går tillbaks till normaltid (alltså i söndags) är det fem personer färre som dör av hjärtinfarkt, medan på våren är det 15 eller om det var ännu fler som avlider när klockan flyttas fram en timme, man får plötsligt en timme mindre sömn och blir stressad.

Netto skulle man kunna säga att minst 10-15 personer dör varje år enbart p.g.a. sommartid, och då har man bara sett till hjärtinfarkter! Här har myndigheterna en nollvision att sätta tänderna i.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se