Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Livets mirakel

Publisert: Torsdag 2008-10-16. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Tänk att man kan känna det så här. Jag som alltid har varit livrädd för att ta hand om små barn under åldern där de kan prata och meddela sig omvärlden. Jag har en bild på mig när min brorson Freddie föddes för fyra år sedan – där sitter jag, förskräckt, och håller honom i famnen. Så otroligt bortkommen som jag kände mig då. Och tanken på att byta en blöja ska vi inte tala om.

Så det är med spänd förväntan jag har förberett mig för Jennys ankomst. Det är spännande att se att när det verkligen gäller, då kan man. Eftersom Jenny har blivit inlagd på en antibiotikakur för att bekämpa de bakterier hon blev född med så har vi inte fått ha henne hos oss, så de första dagarna kändes det väldigt abstrakt, hade vi verkligen blivit föräldrar? Men vi får vara hos henne på kliniken, och försöker se till att en av oss är där i stort sett hela dagen, och det känns så helt naturligt att hålla henne. Att trösta henne när hon är ledsen. Att byta blöja när hon lagt av ett par ordentliga antibiotikarökare.

[Jenny i pappas knä]
Jenny hos pappa.

Jag visste inte att jag kunde känna mig så här harmonisk. Jag kan sitta och hålla Jenny i famnen och det känns som att tiden står stilla, jag känner bara en stor glädje inombords. Det här tror jag är det bästa som har hänt mig, näst efter att ha träffat och gift mig med Thea. Kanske till och med bättre än det.

Tänk att det går att känna så.

Frågan är väl hur det blir när vi får hem henne, när hon blir lite mer vaken, och när hon håller oss vakna genom natten. Det är då jag ska försöka tänka tillbaka på den här tiden och hur lyckligt lottad jag är.

Denne artikkelen er referert i: Tilbake på jobben samt Ett år.

Kategorier: barn, bilder. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Dato: 2008-10-16 15.44.00 CEST
 • Navn: stina og børje
 • Sendt fra: ************.customer.alfanett.no

Kjære Peter og Thea!

Det blir bare bedre og bedre den følelsen du har Peter. Du kommer til å ha det i fingrene så fort at det nesten blir vanskelig å huske på den tiden da du var usikker. (tro oss)

Hun ser så fin ut!

stor klem

 • Datum: 2008-10-16 21.16.03 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: 82.99.33.***

Hehe.... Lassen de lägger blir bara värre o värre.....

 • Datum: 2008-10-16 21.31.47 CEST
 • Namn: farmor
 • Sänt från: ************.bredband.skanova.com

Vilken underbar bild! Det är verkligen fantastiskt att få hålla sitt barn i famnen. Senare i livet kommer miraklet att få hålla ett litet barnbarn och den känslan är lika stark. Jag längtar!

 • Dato: 2008-10-16 21.42.03 CEST
 • Navn: Maren
 • Sendt fra: ***.80-203-105.nextgentel.com

Oj, stakars liten som må få medisiner. Ser ut som det likevel blir tid til masse kos :)

 • Datum: 2008-10-16 23.47.35 CEST
 • Namn: Jörgen & Helene
 • Sänt från: *****************.tbcn.telia.com

Hej Lillebror Ta vara på den här tiden, för jag lovar det går fort. Krama om dina tjejer från oss. (och mer bilder på Jenny vill vi ha)

 • Datum: 2008-10-17 07.22.26 CEST
 • Namn: Irve
 • Sänt från: ************.bredband.skanova.com

MIN SON Välkomen till den nya roll du fått !Det är nu du får upptäcka saker ..Det är nu du kommer att förstå andra föräldrar. Det går inte altid att sätta ord på alla känslor ,när barbarn kommer till världen.

 • Date: 2008-10-19 15.50.45 CEST
 • Name: Eirik
 • Website: http://www.eiriks.net
 • Posted from: ************.customer.alfanett.no

Rørende skrevet :) Lykke til, og kos dere!

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se