Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Livets mirakel

Publicerad: Torsdag 2008-10-16.

Tänk att man kan känna det så här. Jag som alltid har varit livrädd för att ta hand om små barn under åldern där de kan prata och meddela sig omvärlden. Jag har en bild på mig när min brorson Freddie föddes för fyra år sedan – där sitter jag, förskräckt, och håller honom i famnen. Så otroligt bortkommen som jag kände mig då. Och tanken på att byta en blöja ska vi inte tala om.

Så det är med spänd förväntan jag har förberett mig för Jennys ankomst. Det är spännande att se att när det verkligen gäller, då kan man. Eftersom Jenny har blivit inlagd på en antibiotikakur för att bekämpa de bakterier hon blev född med så har vi inte fått ha henne hos oss, så de första dagarna kändes det väldigt abstrakt, hade vi verkligen blivit föräldrar? Men vi får vara hos henne på kliniken, och försöker se till att en av oss är där i stort sett hela dagen, och det känns så helt naturligt att hålla henne. Att trösta henne när hon är ledsen. Att byta blöja när hon lagt av ett par ordentliga antibiotikarökare.

[Jenny i pappas knä]
Jenny hos pappa.

Jag visste inte att jag kunde känna mig så här harmonisk. Jag kan sitta och hålla Jenny i famnen och det känns som att tiden står stilla, jag känner bara en stor glädje inombords. Det här tror jag är det bästa som har hänt mig, näst efter att ha träffat och gift mig med Thea. Kanske till och med bättre än det.

Tänk att det går att känna så.

Frågan är väl hur det blir när vi får hem henne, när hon blir lite mer vaken, och när hon håller oss vakna genom natten. Det är då jag ska försöka tänka tillbaka på den här tiden och hur lyckligt lottad jag är.

Detta inlägg refereras i: Tillbaka på jobbet samt Ett år.

Kategorier: barn, bilder. Dela: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikeln är äldre än 14 dagar och går därför ej längre att kommentera.

Friskrivningsklausul: För upphovsrätten till kommentarerna svarar respektive författare. Vävplatsägaren tar inget ansvar för innehållet i kommentarerna. Opassande kommentarer kommer att raderas.

 • Dato: 2008-10-16 15.44.00 CEST
 • Navn: stina og børje
 • Sendt fra: ************.customer.alfanett.no

Kjære Peter og Thea!

Det blir bare bedre og bedre den følelsen du har Peter. Du kommer til å ha det i fingrene så fort at det nesten blir vanskelig å huske på den tiden da du var usikker. (tro oss)

Hun ser så fin ut!

stor klem

 • Datum: 2008-10-16 21.16.03 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: 82.99.33.***

Hehe.... Lassen de lägger blir bara värre o värre.....

 • Datum: 2008-10-16 21.31.47 CEST
 • Namn: farmor
 • Sänt från: ************.bredband.skanova.com

Vilken underbar bild! Det är verkligen fantastiskt att få hålla sitt barn i famnen. Senare i livet kommer miraklet att få hålla ett litet barnbarn och den känslan är lika stark. Jag längtar!

 • Dato: 2008-10-16 21.42.03 CEST
 • Navn: Maren
 • Sendt fra: ***.80-203-105.nextgentel.com

Oj, stakars liten som må få medisiner. Ser ut som det likevel blir tid til masse kos :)

 • Datum: 2008-10-16 23.47.35 CEST
 • Namn: Jörgen & Helene
 • Sänt från: *****************.tbcn.telia.com

Hej Lillebror Ta vara på den här tiden, för jag lovar det går fort. Krama om dina tjejer från oss. (och mer bilder på Jenny vill vi ha)

 • Datum: 2008-10-17 07.22.26 CEST
 • Namn: Irve
 • Sänt från: ************.bredband.skanova.com

MIN SON Välkomen till den nya roll du fått !Det är nu du får upptäcka saker ..Det är nu du kommer att förstå andra föräldrar. Det går inte altid att sätta ord på alla känslor ,när barbarn kommer till världen.

 • Date: 2008-10-19 15.50.45 CEST
 • Name: Eirik
 • Website: http://www.eiriks.net
 • Posted from: ************.customer.alfanett.no

Rørende skrevet :) Lykke til, og kos dere!

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se