Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Otyg med otåg och obuss

Published: Wednesday 2008-10-08. Not available in English (automatic translation).

Unionsexpressen, som tidigare i år, på privat initiativ, började köra tåg mellan Oslo och Stockholm, och som jag haft glädjen av att åka med är i blåsväder. Bolaget som kör tågen, Ofotbanen, har blivit av sin licens för att köra tåg i Norge, och NWT rapporterar att Unionsexpressen därför tills vidare inställt trafiken.

I går hade man förhoppningar om att köra buss på norska sidan, men Banverket var inte riktigt med på den idén, utan stoppade tåget i Katrineholm. Inte så trevligt, men det verkar inte alls vara oväntat, företagen som ingår i konstellationen har varit i blåsväder ett tag, de två huvudägarna i Ofotbanen grälar inbördes och därför kan inte företaget ta in pengar. Jag hoppas att de kan lösa problemen, Unionsexpressen var/är en trevlig uppstickare.

Det är inte bara österut det är trafikproblem, Thea är i Molde på besök hos sin syster med familj (jag var också där, men flög tillbaka söndag kväll) och skulle ta tåget tillbaka. Problemet är bara att det inte går något tåg till Molde, utan det är anslutande tågbuss till Åndalsnes, men den bussen var inställd på grund av en politisk strejk på onsdagsmorgonen, så hon kom inte iväg till tåget. NSB påstår att de inte kan göra något eftersom de bara ansvarar när tåget är försenat och man skall byta till buss, inte om man ska byta från buss, och eftersom biljetten som var köpt var en lågprisbiljett vägrar de låta oss boka om biljetten till det senare tåget, så det är bara att köpa en ny.

Så, medan SJ ”räddar” resenärer som blir stående på grund av att Unionsexpressen inte får köra, struntar NSB i de resenärer som blir stående på grund av att bussförarna strejkar. Inte helt bra kundservice.

Categories: travel. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2008-10-08 15.35.10 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Nu kom jag att tänka på Povel Ramel:

Min fru har rest till Molde, till Molde by the sea, hon for för några da'r sen och jag kände mig så fri.

Trots allt är det kanske inte fullt så illa för dig som i The Gräsänkling Blues. :-D

Förresten om man skulle åka på busscharter och tar tåget till bussens avreseort, kallar man det för ett busståg då?

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se