Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Everybody else is doing it, and so am I!

Publisert: Tirsdag 2008-09-23.

I dag er det fem år siden jeg begynte å blogge. Jeg var sein i starten, syntes jeg, alle andre blogget jo allerede, men siden jeg også liker å skrive så ønsket også jeg å prøve og se hvorvidt jeg kunde holde en blogg igang med artikler og alt. Dessuten hadde Rolle akkurat kallet vevstedet mitt favoritten sin i en artikkel i et svensk datablad, og så ønsket jeg å prøve å skrive mitt eget bloggsystem, et som klarte å gjøre akkurat det jeg ville.

Så, sagt og gjort, jeg skrev en første artikkel og begynte umiddelbart å skrive et rammeverk rundt det for å kunne vise det fram. Klokken 19:01:24, UTC, det vil si klokken ni på kvelden norsk tid, sjekket jeg inn artikkelen og den første versjonen av skriptet. Det ble ni revisjoner av skriptet den første dagen, 258 linjer Perlkode pluss noen HTML-maler. Det skriptet har i dag vokset til over 2000 linjer.

I begynnelsen blogget jeg på svensk og engelsk, mens jeg nå prøver å også blogge på norsk (til tross for at den versjonen ikke alltid er like elegant som de to førstnevnte). Det er samme artikkel på samtlige språk, noe som innebærer at jeg skriver samme tekst opp til tre ganger, og det kan ta litt tid, så derfor synes jeg av og til at det blir litt mye og slutter etter to, og iblant kanskje et, språk.

For å feire fem år med artikler har jeg lagt inn en funksjon på bloggens framside som viser hva som var aktuell artikkel for fem år siden (en idé jeg har stjålet direkte fra Månhus som lenge hadde en «for tre år siden»-pekere på framsiden). Det er en funksjon som hadde vært mye enklere hvis jeg hadde hatt en database bak skriptet, og ikke kun tekstfiler i litt blandede kataloger som nå. Men en database hadde krevet litt mer avanserte funksjoner enn de jeg bruker, og ikke helt fungert med den håndtering jeg bruker for de andre sidene, hvor alle filer er sjekket inn i et versjonshåndteringssystem og dermed er lett å redigere uansett hvor jeg er for tiden.

Jeg har altså klart å holde bloggen igang med interessant(?) innhold i fem år. Det skal bli spennende å se om dette holder i ytterligere fem, og i så fall, i hvilken form det er da…

Denne artikkelen er referert i: Everybody else has stopped doing it, so why haven’t I?.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2008-09-23 07.26.13 CEST
 • Namn: / Rolf
 • Sänt från: *************.bredband.comhem.se

Vad säger du om kopplingen till ABCklubbens interna konferenssystem, har det gett nya läsare, nya kommentarer ??

 • Datum: 2008-09-23 07.37.32 CEST
 • Namn: Peter Krefting
 • Sänt från: *****.215.142.63.getinternet.no

Bara från dig, än så länge :-)

Antal läsare har jag ingen aning om. Jag för ingen statistik.

 • Datum: 2008-09-23 09.46.53 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Peters blogg var den första jag började läsa, och jag kan nog härleda alla bloggar jag idag läser utifrån den även om vissa är ganska många hopp bort.

 • Datum: 2008-09-23 09.49.26 CEST
 • Namn: Peter Krefting
 • Sänt från: 146.59.57.**

Hmm, "six degrees of separation", tillämpat på bloggar?

 • Datum: 2008-09-23 21.43.11 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: **************.cust.tele2.se

Just det. Eller Kevin Bacon om man så vill, det sägs att alla skådespelare åtminstone i Hollywood är/var (på 1990-talet?) högst sex steg ifrån att ha någon koppling till honom.

Jeg leser nå fast, om jeg ikke kommenterer så mye. Det må vel være _noe_ du gjør rett ;D

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se