Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Wall·E

Publisert: Tirsdag 2008-09-09. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Så har jag då äntligen fått sett Wall·E, Pixar-Disneys senaste animationsfilm. Precis som Ian så tycker jag att Pixars årliga animerade långfilm är en av årets stora höjdpunkter, och Wall·E var inget undantag. Vi var en vecka för tidigt ute för att se filmen i Edinburgh i somras (så då blev det Kung fu panda i stället), och när vi var i Göteborg förra helgen så upptäckte vi att den inte hade haft premiär i Sverige, fast den hade premiär i Norge den helgen, så vi kom inte iväg förrän i söndags. Men det var väl värt väntan.

Wall·E, är, verkar det som, den sista fungerande uppstädningsroboten i serien Waste Allocator Loader Lifter Earth Class, på en framtida förorenad Jord, där människan flytt ut i rymden. Det stora (onda?) megakonglomeratet Buy-n-large, som verkar ha tagit över hela världens (eller bara USAs?) ekonomi har slutligen insett att konsumtionssamhället har gått för långt, och har därför inlett en femårsplan, där människorna reser ut i rymden medan robotar tar hand om att städa upp planeten. Det fungerade kanske inte helt som planerat.

Kvar på Jorden är som sagt stackars Wall·E, med en kackerlacka som enda sällskap, när plötsligt en skinande ren Eve-robot dyker upp. Och på de år som Wall·E varit ensam verkar Wall·Es program utvecklat diverse slumpmässiga buggar, något som gör att han kan bli kär.

Som alltid med Pixars filmer är Wall·E otroligt välgjord, i de första jordscenerna är det svårt att se att det är datorgrafik, och att lyckas få robotar i sin stelhet visa känslor på det sätt som gjorts är väldigt bra. Förutom en banal kärlekshistoria har filmen även ett viktigare budskap om att vi måste ta vara på miljön, och, kanske, om man ska vara lite cynisk, att kapitalismen kanske inte är svaret på allt här i världen, som en del verkar tro.

Rekommenderas.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Date: 2008-09-09 14.09.40 CEST
  • Name: Eirik
  • Website: http://eiriks.net
  • Posted from: *********.static.bluecom.no

+1!

The short-movie "Presto" was also incredibly funny, on par with "For the Birds" :)

  • Datum: 2008-09-09 18.33.47 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: **************.cust.tele2.se

Undrar om man hinner se filmen innan jorden går under i morgon, onsdag.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se