Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Styrketest

Publisert: Tirsdag 2008-07-29. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

I helgen utförde jag ett styrketest jag har tänkt att jag skulle göra sedan förra året, jag cyklade från Oslo till Helgelandsmoen utanför Hønefoss (där Thea är i ett par veckor) över skogsvägarna i ”Nordmarka” – en sträcka på cirka sju mil och med en höjdskillnad på cirka fyrahundra meter (med både branta stigningar och utförsbackar på vägen). Det blev premiärtur för min nya mountainbike som jag fick i morgongåva av Thea. Inte alls någon dum sak, även om det känns ovant att cykla på en cykel som inte har någon fotbroms.

[Jag och Geir med cyklar och utsikt över Langlivatnet]
På cykeltur i Nordmarka, med Langlivatnet i bakgrunden.

Resan tog sju och en halv timme, vi hade antagligen kommit fram betydligt fortare om det inte varit för att min reskamrat hade oturen att få punktering inte mindre än tre gånger. Han hade visserligen förberett sig med extraslangar och reparationsutrustning (vilket är mer än vad man kan säga om mig), men han hade tänkt att det var nog med två extraslangar, så när den sista punkteringen kom i en av de sista stora nedförsbackarna så blev det till att vänta in hjälp som kom med en lånecykel vi kunde köra sista biten på.

[Geir lagar punktering nummer ett]
Punktering nummer ett.

Det var lite synd att inte kunna blåsa nedför den sista backen, efter att ha trampat upp på 450 höjdmeter så skulle vi ned till 65 på en sträcka på runt tre kilometer. Det fanns potential för hög fart, men istället blev det en lugn nedstigning, delvis till fots.

Men trevligt var det, och en fin helg blev det. Och buss hem, men det talar vi tyst om…

Några fler bilder.

Kategorier: livet, reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se