Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Vaskepulver i kaffen?

Publisert: Mandag 2008-07-21.

Aftonbladet skriver at Melken i kaffen din kan være vaskepulver (oppdatering: virker som de omrapporterer en artikkel fra Svenska Dagbladet i går). Selvsagt er overskriften tilspisset på vanlig tabloid-vis, men hva det handler om er at et av midlene som blir brukt i whitener, kunstig kaffefløteerstatning, i automatkaffe også forekommer i vaskepulver. Vi har en Selectaautomat på jobben, og jeg sjekket akkurat innholdsfortegnelsen for whitener-pulveret. Den sier ihvertfall at den inneholder en del torrmelkspulver, selv om det ikke er som første bestanddel (der har de herdet vegetabilsk fett), så da kanskje jeg kan klare meg uten å måtte vaske munnen min med såpe når jeg trykker på knappen for Caffè latte?

Kategorier: mat. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2008-07-22 10.25.32 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Jag frågar mig vad man vill uppnå när man har "mjölk" i kaffet. Är det bara för att spä ut, mildrar det smaken eller är det mest för färgens skull - något psykologiskt som gör att den som är van vid ljusbrunt, simmigt kaffe bara klarar av att dricka det i den färgen?

Äkta mjölk består väl av vattenmolekyler (?), proteiner och fettämnen som tillsammans ger dess färg. Detta mjölkpulver verkar mest bestå av fett, fettlösare (!) och färgämne - är proteinerna överflödiga? Med tanke på vilka horribla proteinpreparat som säljs i hälso- och kroppsbyggarbutiker torde det inte vara så svårt för tillverkarna att stoppa in syntetiska proteiner i pulvret och därmed så nära som möjligt emulera komjölken, om den i sig är en lyxprodukt (jo, jag läste artikeln).

Att man kan tvätta skjortor i gräddersättning är något Björn Gillberg visade i TV redan för c:a 35-40 år sedan, och även om dagens whitener säkert är mer förfinad än då förvånas jag inte speciellt över att pulvret är såpass snarlikt Prädd.

Själv dricker jag mitt te rent, varken mjölk (hu!) eller socker. Hellre tar jag något sött vid sidan av.

  • Datum: 2008-07-22 10.28.17 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: 146.59.57.**

Jag använder mjölk för att mildra smaken, det blir för intensiv "kaffesmak" om jag inte blandar ut den med mjölk.

Egentligen skulle det nog gå lika bra att blanda ut kaffet med vatten--när jag var i USA i vintras så drack jag outblandat kaffe, men det kaffe som serveras där borta är ju inte lika koncentrerat som det som serveras här.

  • Datum: 2008-07-22 21.31.48 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ***************.cust.tele2.se

Hehe! När jag brukar brygga kaffe åt musikkåren mäter jag på en höft. Emellanåt blir det så starkt att plastmuggarna nästan smälter, eller de som dricker kaffe får i alla fall spä ut det med hälften vatten. :-D

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se