Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Kung fu panda

Publisert: Mandag 2008-07-07. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

I lördags regnade det hela dagen i Edinburgh, där jag och Thea var på en kort bröllopsresa förra veckan, så då passade det att gå på bio. Eftersom vi av och till har lite svårt att enas om filmer som båda gillar brukar blir det ofta animerade filmer, och just Kung fu panda hade vi båda sett både trailer för och recension av och ville se, och eftersom den hade haft premiär dagen innan så blev det den.

Kung fu panda handlar om kung fu-mästarna ”de fruktade fem” och deras störste fan, Po, en något överviktig panda som dagtid jobbar i en nudelrestaurang men om natten drömmer om att bli kung fu-mästare även han. Nu får han chansen.

Dreamworks har återigen lyckats göra en underhållande datoranimerad film, det här är huvudsakligen en barnfilm och är därför en ganska rak komedi utan allt för mycket djup och subtila poänger. Och, som recensenten på BBC poängterade, utan allt för många av de ”vuxendetaljer” som ofta läggs in. Men det betyder inte att den inte bara passar för barn, jag tror att det bara var ett par stycken barn i salongen när vi såg filmen på kvällsföreställningen halv nio (som visserligen inte började förrän strax efter nio eftersom Odeon visar allt för mycket reklam för sitt eget bästa före filmerna), utan den fungerade alldeles utmärkt även för vuxna. Filmen hade positivt överraskande nog väldigt lite moraliserande och istället var den bara underhållande. Rekommenderas.

Nu ser vi fram emot Disney-Pixars Wall·E, en liten Wall·E-docka står redan och ser på mig med dystra ögon på skrivbordet.

Denne artikkelen er referert i: Wall·E.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se