Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

”Tågkrig”

Publisert: Onsdag 2008-05-07. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

kallar Aftenposten det att Unionsexpressen till slut kommit igång med tågresor mellan Oslo och Stockholm, som skall konkurrera med SJ (som knappt ens vill köra sträckan) och diverse bussar, och med en restid på fem och en halv timme till Stockholm tror jag nog de kan det.

Det ska bli intressant att se om SJ gör ett motdrag, kanske de kan återinföra sina snabbtåg. Eller åtminstone synkronisera sina tidtabeller lite bättre – sist jag tog tåget från Oslo till Karlstad så kom det tåget in tre minuter efter att tåget vidare mot Hallsberg och Stockholm hade avgått (helt enligt tidtabell!), och jag fick vänta på nästa tåg en timme senare… Nu läste jag på SJs sidor att de i alla fall hade ställt ut en biljettautomat på Oslo centralstation så att man inte behöver vänta på att biljetterna kommer i posten när man beställer (eftersom det är svårt och dyrt att köpa genom NSB).

Inte ett år för tidigt, jag har undrat varför de inte har haft någon automat där ända sedan jag kom hit till landet för åtta år sedan, jag…

Denne artikkelen er referert i: Uting med utog og ubuss.

Kategorier: reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2008-05-07 10.16.18 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.business.telia.com

Det går alltså inte att köpa biljetter på SJ:s webbplats om man inte är bosatt i Sverige? Eftersom allt är datoriserat och det finns så fina internationella betalningslösningar skulle man förutsätta att det går, i alla fall för de avgångar som SJ själva kör.

  • Datum: 2008-05-07 10.23.36 CEST
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: 146.59.57.**

Jodå, det går sedan något år tillbaka (tidigare krävdes antingen svenskt kredit-/betalkort eller svenskt personnummer), men eftersom det inte har funnits några biljettautomater har man varit tvungen att vara ute i god tid så att de kunde skickas i posten.

  • Datum: 2008-05-07 12.01.11 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Ok, jag tolkade den ena norska artikeln som att man alltid måste åka till Kongsvinger för att kunna köpa biljett till SJ-tåg, oavsett i hur god tid innan man kommit på att man ska resa.

Hm, om jag skulle besöka dig en vardag ser det ut som man kan köpa t/r i andra klass för under 250 kr, men då finns det väl vissa begränsningar i mängden bagage man får ta med sig... knappast en kvarts kubikmeter och 20 kg i alla fall. ;-)

En automat, det visste jag inte. Så trevligt.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se