Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

”Tågkrig”

Published: Wednesday 2008-05-07. Not available in English (automatic translation).

kallar Aftenposten det att Unionsexpressen till slut kommit igång med tågresor mellan Oslo och Stockholm, som skall konkurrera med SJ (som knappt ens vill köra sträckan) och diverse bussar, och med en restid på fem och en halv timme till Stockholm tror jag nog de kan det.

Det ska bli intressant att se om SJ gör ett motdrag, kanske de kan återinföra sina snabbtåg. Eller åtminstone synkronisera sina tidtabeller lite bättre – sist jag tog tåget från Oslo till Karlstad så kom det tåget in tre minuter efter att tåget vidare mot Hallsberg och Stockholm hade avgått (helt enligt tidtabell!), och jag fick vänta på nästa tåg en timme senare… Nu läste jag på SJs sidor att de i alla fall hade ställt ut en biljettautomat på Oslo centralstation så att man inte behöver vänta på att biljetterna kommer i posten när man beställer (eftersom det är svårt och dyrt att köpa genom NSB).

Inte ett år för tidigt, jag har undrat varför de inte har haft någon automat där ända sedan jag kom hit till landet för åtta år sedan, jag…

This entry is referenced in: Otyg med otåg och obuss.

Categories: travel. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2008-05-07 10.16.18 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.business.telia.com

Det går alltså inte att köpa biljetter på SJ:s webbplats om man inte är bosatt i Sverige? Eftersom allt är datoriserat och det finns så fina internationella betalningslösningar skulle man förutsätta att det går, i alla fall för de avgångar som SJ själva kör.

  • Datum: 2008-05-07 10.23.36 CEST
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: 146.59.57.**

Jodå, det går sedan något år tillbaka (tidigare krävdes antingen svenskt kredit-/betalkort eller svenskt personnummer), men eftersom det inte har funnits några biljettautomater har man varit tvungen att vara ute i god tid så att de kunde skickas i posten.

  • Datum: 2008-05-07 12.01.11 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Ok, jag tolkade den ena norska artikeln som att man alltid måste åka till Kongsvinger för att kunna köpa biljett till SJ-tåg, oavsett i hur god tid innan man kommit på att man ska resa.

Hm, om jag skulle besöka dig en vardag ser det ut som man kan köpa t/r i andra klass för under 250 kr, men då finns det väl vissa begränsningar i mängden bagage man får ta med sig... knappast en kvarts kubikmeter och 20 kg i alla fall. ;-)

En automat, det visste jag inte. Så trevligt.

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se