Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Cykelpremiär i Nordmarka

Publisert: Søndag 2008-05-04. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Det är försommar i Oslo, efter några regniga och kalla dagar så har det blivit riktigt soligt och varmt. Det är sådana dagar det trevligt att ha nära till naturen, på vintern kan man åka skidor i skogarna runt Oslo, och när snön har smält undan kan man cykla där. Eftersom det blev lite dåligt med skidåkning den här säsongen (även om två gånger är dubbelt så många som förra säsongens enda) så kändes det som det var läge att starta cykelsäsongen så snabbt som möjligt (cykla till jobbet gör jag ju i och för sig varje dag, men inte så många långturer).

Dagsturen inleddes med en cykeltur upp till Kjelsås, vilket är ungefär samma sväng som jag cyklade, åtminstone ett par gånger, medan Tandberg Data fortfarande höll till där uppe – numera håller de till på Hasle, vilket är betydligt närmare, dit de flyttade efter att jag varit anställd ett par månader. Väl där uppe mötte jag upp med Thea och ett par av hennes kompisar, och vi begav oss ut på cykelstigen i skogen.

[På cykel vid Maridalsvannet]
Jag och vitsipporna.

Turen runt Maridalsvannet, från Kjelsås och tillbaka till Kjelsås, var väldig fin, först på grusvägar i skogen, sedan ut på en liten asfalterad väg, och till sist ut på den långa Maridalsveien, som börjar nere i centrum och går långt norr om själva stadsgränsen. Vi stannade och åt vår matsäck i ruinerna efter en medeltidskyrka, innan vi fortsatte ned längs med Akerselva, ända ner till Grønland i Oslo centrum, där Akerselva fortsätter under jorden till sitt utlopp i fjorden.

Trippmätaren på min cykeldator stannade på runt 33 kilometer, inte så dumt för årets premiärtur i skogarna. Att vi sedan hade premiär på att grilla i bakgården var inte heller så dumt, jag tror verkligen att vi kommer att sakna bakgården när vi flyttar härifrån, så därför har vi tänkt försöka utnyttja den maximalt i sommar.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se