Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

En vecka med chock, förtvivlan, klumpfot och fint väder

Publisert: Fredag 2008-04-25. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Det har varit en vecka med väldigt blandade känslor och intryck. Våren har kommit till Oslo, och det har varit sol från blå himmel i stort sett varje dag, och i onsdags invigde vi våren med att cykla ned till det nya operahuset som nyligen öppnades. Vi var där och såg fyrverkeriet vid öppningen, men då var det kvällsmörker, dessutom var själva operahuset avstängt för vanliga dödliga i och med att det var en massa fina gäster inbjudna. När det inte är avstängt kan man gå upp på de marmorbelagda snedtaken och få en ganska fin utsikt över Oslo (och en ganska ful utsikt över containerhamnen alldeles i närheten, men det är en annan sak).

Annars började veckan inte fullt lika bra. Måndag morgon inledde jag med min vanliga morgonritual, men helt plötsligt när jag skulle resa mig upp blev jag vimmelkantig och kände en smärta i bröstet. Det visade sig vara en kramp eller något i en muskel, men just då fick jag panik och trodde att jag fått fel på hjärtat, speciellt eftersom det har funnits en del hjärtproblem i släkten. Som tur var hade Thea sovmorgon och kunde lugna ner mig lite genom att konstatera att det inte var så stor sannolikhet för att det var hjärtat det var fel på, men hon tog mig ändå med till akutmottagningen för kontroll. Där jag fick veta vad det var, och blev jag rekommenderad att äta febernedsättande tabletter tills det gick över, vilket det som tur var gjorde.

På tisdag kom chockbeskedet att de vi trodde skulle köpa vår lägenhet i höst i och med att vi ska flytta till en ny lägenhet kanske inte kunde köpa den i alla fall. Med mindre än fyra månader till flyttdatum så var det inte en ideell situation att hamna i, och vi började i panik fundera på hur vi skulle gå vidare, med mäklarkontakt och allt sådant. Som tur var visade det sig redan dagen efter att vår köpare fått ordning på saker och ting och att de kunde köpa i alla fall, så vi kunde lättat pusta ut.

Det är ju inte bara flytta vi ska göra i år, förutom att vi ska få barn så ska vi även gifta oss i sommar. Och gifter man sig ska man tydligen prompt dansa vals. Eftersom ingen av oss kan dansa har vi anlitat en danslärare för privatlektioner, och torsdag kväll var första kvällen. För en som jag som klarar av att snubbla över kanter när jag är ute och går så känns det ganska bra att vi har två lektionskvällar kvar.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2008-04-25 14.06.15 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Oj! Mycket som händer i ditt liv. Kommer ni att bli hjälpligt fullärda att dansa bröllopsdans på blott tre kurstillfällen? Jag antar att ni emellanåt övar några steg hemma också, precis som all annan utbildning förutsätter självstudier för att det ska bli bra.

Apropå att känna av sjukdomssymptom kommer jag att tänka på söndagsmorgnarna i P4, där f.n. Tomas Tengby och Anna Mannheimer har program tillsammans. I ett av inslagen brukar Anna besöka sin husläkare som får spela "bit för bit" med typiska symptom som ledtrådar. Det är fascinerande hur ofta han med vad det låter ganska allmängiltiga beskrivningar kan pricka både vanliga och ovanliga sjukdomstillstånd, men det är kanske en självklarhet för en välutbildad läkare. De flesta patienter kanske inte kan ge en lika klar beskrivning av symptomen som när Anna läser upp dem från ett papper.

  • Datum: 2008-04-25 14.40.18 CEST
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: 146.59.57.**

Förhoppningsvis ska vi väl kunna klara av en åtminstone hjälpligt funktionell bröllopsvals. Det är antingen det, eller bjuda gästerna på så mycket alkohol att de inte märker hur dåligt vi dansar, men med tanke på priserna på alkohol här i landet är nog inte det en så jättebra idé :-)

  • Datum: 2008-04-25 16.03.20 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.business.telia.com

Alkohol? Jag föreslår rökmaskin eller så. Det kan ju rentav vara häftigt om brudparet försvinner in i dimman mitt på dansgolvet. Bara det inte är sådan rök man får rethosta av.

Nej, jag har aldrig varit med och planerat en bröllopsfest, och kanske är det lika bra. :-D

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se