Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Holmenkollenlördag

Publisert: Lørdag 2008-03-08. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Så har jag då gjort den årliga övningen i sportfåneri och besökt Holmenkollen. I dag var det, traditionsenligt, först damernas tremil och så herrarnas femmil, för året i fri stil, med skidbyte. Om man bortser från att det envisades med att regna, istället för att snöa som väderprognosen utlovade, så blev det en väldigt fin dag.

[Charlotte Kalla]
Charlotte Kalla efter tremilen.

Förutom de sportsliga framgångarna, där Charlotte Kalla tog en andraplats i sin Holmenkollendebut och Andreas Södergren tog sin andra seger, så träffade vi även på min tremänning som nyligen flyttat till Oslo och som precis som jag tagit följe av en förälder för att se på skidåkningen. Förvisso med motsatt förhållande, jag hade med mig min skidintresserade mor, medan hon hade med sig sin far.

[Anders Södergren]
Anders Södergren vid prisutdelningen.

I år var det mycket folk på läktarna, det varierar en hel del, men eftersom årets lopp var det sista på den nuvarande arenan så var nog intresset större än vanligt, annars brukar det inte vara fullt så mycket folk år som de norska skidlöparna inte gör det fullt så bra; ett år var det så dåligt med folk att de började släppa in folk gratis mot slutet för att fylla upp, medan andra år har det varit fullt på både den ordinarie läktaren och på extraläktare som varit uppsatta på den andra sidan.

Det är synd att det inte blir något Holmenkollen nästa år, då hade det varit det tionde raka besöket, jag och min mor har varit uppe varje år sedan jag flyttade till Norge år 2000. Men vi kommer tillbaka 2010, och 2011 så hålls VM i Oslo, och det vill jag inte missa.

Denne artikkelen er referert i: Tretton.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2008-03-10 21.51.18 CET
  • Namn: redtop
  • Sänt från: ************.bredband.skanova.com

Läs gärna Anders Södergrens hemsida. Lika underbart som han tyckte det var, lika fantastiskt var det att få vara en del av den härliga publiken på Kollen och få heja fram honom som segrare. Till detta kom ju att få se Charlotte Kalla bli 2:a på damernas 3-mil, också en upplevelse av stora mått. Vilken härlig lördag på Holmenkollen!

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se