Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Holmenkollenlördag

Publicerad: Lördag 2008-03-08.

Så har jag då gjort den årliga övningen i sportfåneri och besökt Holmenkollen. I dag var det, traditionsenligt, först damernas tremil och så herrarnas femmil, för året i fri stil, med skidbyte. Om man bortser från att det envisades med att regna, istället för att snöa som väderprognosen utlovade, så blev det en väldigt fin dag.

[Charlotte Kalla]
Charlotte Kalla efter tremilen.

Förutom de sportsliga framgångarna, där Charlotte Kalla tog en andraplats i sin Holmenkollendebut och Andreas Södergren tog sin andra seger, så träffade vi även på min tremänning som nyligen flyttat till Oslo och som precis som jag tagit följe av en förälder för att se på skidåkningen. Förvisso med motsatt förhållande, jag hade med mig min skidintresserade mor, medan hon hade med sig sin far.

[Anders Södergren]
Anders Södergren vid prisutdelningen.

I år var det mycket folk på läktarna, det varierar en hel del, men eftersom årets lopp var det sista på den nuvarande arenan så var nog intresset större än vanligt, annars brukar det inte vara fullt så mycket folk år som de norska skidlöparna inte gör det fullt så bra; ett år var det så dåligt med folk att de började släppa in folk gratis mot slutet för att fylla upp, medan andra år har det varit fullt på både den ordinarie läktaren och på extraläktare som varit uppsatta på den andra sidan.

Det är synd att det inte blir något Holmenkollen nästa år, då hade det varit det tionde raka besöket, jag och min mor har varit uppe varje år sedan jag flyttade till Norge år 2000. Men vi kommer tillbaka 2010, och 2011 så hålls VM i Oslo, och det vill jag inte missa.

Detta inlägg refereras i: Tretton.

Kategorier: livet. Dela: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikeln är äldre än 14 dagar och går därför ej längre att kommentera.

Friskrivningsklausul: För upphovsrätten till kommentarerna svarar respektive författare. Vävplatsägaren tar inget ansvar för innehållet i kommentarerna. Opassande kommentarer kommer att raderas.

  • Datum: 2008-03-10 21.51.18 CET
  • Namn: redtop
  • Sänt från: ************.bredband.skanova.com

Läs gärna Anders Södergrens hemsida. Lika underbart som han tyckte det var, lika fantastiskt var det att få vara en del av den härliga publiken på Kollen och få heja fram honom som segrare. Till detta kom ju att få se Charlotte Kalla bli 2:a på damernas 3-mil, också en upplevelse av stora mått. Vilken härlig lördag på Holmenkollen!

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se