Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Dagens i-landsproblem

Publisert: Fredag 2008-02-29.

Ulempen med å levere ut e-postadressen sin til forskjellige steder er at det er enkelt å ende opp på utsendelselister man ikke ønsker å være med på. Som for eksempel FlyNordic, som jeg kjøpte en billett av for en tid tilbake siden de hadde bedre pris enn hva Norwegian klarte å gi meg, på akkurat samme flyvning. Siden man måtte avgi e-postadresse for å registrere seg så gjorde jeg det, og fikk bekreftelsen på e-post.

Men deretter begynte de å sende ut reklame og tilbud til samme adresse, uten at jeg hadde bedt om det, og ikke fantes det noen måte å reservere seg mot utsendelsene via nettstedet deres. Dessuten er jeg ikke så veldig interessert av spesialtilbud på reiser som utgår fra Stockholm, så jeg sendte en brev til postmaster@flynordic.com som ikke ble besvart. Etter neste utsendelse prøvde jeg igjen, og lade til webmaster@flynordic.com, men den adressen fikk jeg i retur. Når neste utsendelse kom begynte jeg å bli litt irritert, så jeg lade til abuse@flynordic.com, og gravde litt på nettstedet deres og fant en referanse til at nettstedet er levert av Ezy travel, så jeg lade også til postmaster og abuse derfra på listen. Ezy hadde også en referanse til Webverkstaden (sic!), så de endet også opp på listen.

Da skjedde det ting. Takk vare en hjelpsom Christian Andersson er jeg nå ikke bare avregistrert fra reklameutsendelsene fra FlyNordic, uten også fra de utsendelser fra IDG som jeg forgjeves har forsøkt å bli av med ganske lenge nå.

I dag ramlet det inn en automatisk utsendelse fra Hifi-klubben, tydeligvis gjorde jeg feiltakelsen til å levere fra meg e-postadressen når jeg leverte harddiskvideon min til reparasjon. Nå til å prøve å finne ut hvordan jeg avregistrerer meg derfra…

Denne artikkelen er referert i: Lösningen på FlyNordic-skräpposten.

Kategorier: Internett, søppelpost. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se