Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Juno

Publisert: Onsdag 2008-02-20. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Av och till har jag en skrivperiod, då det blir mycket bloggat, och av och till blir det tyst en stund. Dessutom skrev jag ett tag recensioner av nästan alla filmer jag såg på bio här i bloggen, men på sista tiden så har det blivit lite dåligt med det. I helgen var vi dock och såg Juno, och den filmen var så bra att jag kände att jag måste bryta både skrivkrampen och filmrecensionsavbrottet genom att skriva om den här.

Filmen handlar om den något missanpassade sextonåriga Juno som upptäcker att hon är gravid, men som känner att hon varken är redo att bli mamma eller att ta abort. Hon bestämmer sig istället för att adoptera bort sitt ofödda barn, och vi får se vilka prövningar det innebär, speciellt som de tilltänkta adoptionsföräldrarna inte riktigt är de personer de verkar vara vid första anblicken.

Filmen utgår från de många ställningstaganden Juno måste ta, och utan att den blir moraliserande eller predikande får vi se hur hon och personerna runt henne utvecklas. Det finns flera starka personligheter, varav de allra flesta överraskar positivt, det är sällan det första intrycket jag fick stämde med intrycket jag hade när filmen var slut. Den visar att de allra flesta kan överraska, och att det finns hopp för världen, på ett bra ”feel-good”-sätt, samtidigt som den tar upp ett känsligt ämne. Det här är definitivt en film värd att se, oavsett ålder eller omständigheter. Rekommenderas.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2008-02-20 09.12.08 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Wow! Jag har presentkort på biografen, och så sent som igår kollade utbudet och tittade på affischen till den där filmen men avfärdade det som någon ytlig tonårskomedi. Jag kanske skulle passa på att se den ändå.

  • Datum: 2008-02-20 09.39.44 CET
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: 146.59.57.**

"Ytlig tonårskomedi" tror jag är ungefär så långt från en verklig beskrivning av filmen som du kan komma...

I've heard good things about Juno, will definitely watch it. Cloverfield and Jumper are also on my watchlist, though in a slightly different genre :)

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se