Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Nett-TV

Publisert: Onsdag 2008-02-06.

TV via nettet er ikke noen nyhet, allerede som student og med kobling til høgskolenettet i studentboligen min så jeg på amerikansk TV, strømmende over Internett i en minimal bilderute og med lav kvalitet rundt 1996-1997. Men det har blitt enklere siden den tiden, et av de siste forsøkene er Zattoo (spør meg ikke hva navnet betyr), som jeg fikk høre om en tid tilbake men ikke riktig fått meg til å prøve før nå.

[Tilgjengelige gratiskanaler: Al Jazeera English, Deutsche Welle, France 24 English, Lux tv, NRK1, NRK2, The Poker Channel, sumo.tv, TVP]
Tilgjengelige kanaler i Zattoo.

Zattoo prøver seg på å strømme vanlige TV-kanaler over Internett, isteden for å gjøre som tjenester som Youtube, hvor man kan legge opp klipp, eller Ustream, som er for vanlig folk å sende direkte på nettet, og det gjør de i ett ikke-hierarkisk nett (peer-to-peer). For tiden har de brokete samling kanaler, men blant de litt mer obskure kan man også finne to av de norske statskanalene, NRK1 og NRK2.

[Værvarselet på NRK 1 på Zattoo] [Heroes på NRK 1 på Zattoo]
NRK1 på Zattoo.

Problemet er kvaliteten på signalet som blir strømmet, mens jeg ikke har noen problemer med verken engelskspråklige Al-Jazira eller France 24 så sporer NRK-signalet ut etter noen minutt, hver gang jeg tester. Dessuten savner jeg muligheten å spille inn i programmet, med tanke på at PVR'en min virker å ha tatt dagen så hadde det vært en fin funksjon å ha.

[Heroes på NRK 1 på Zattoo, signalet begynner å bli dårlig] [Heroes på NRK 1 på Zattoo, bildet har helt sporet ur]
Bildekvaliteten er varierende.

En eloge til NRK som våger å gå i bresjen for ny TV-teknikk. For ikke så lenge siden la de ut flere deler av en egenprodusert serie, i høyoppløst format for henting med BitTorrent. Jeg håper at SVT følger etter, SVT Play er litt av en skuffelse som ofte fungerer dårlig, også om det er fint å av og til ha mulighet til å se sport direkte over nettet med den. Det ser ut som det er mulig å se SVT strømmet direkte i Zattoo hvis man kommer fra en svensk IP-adresse, synd at det ikke fungerer herfra, jeg hadde gjerne sett Kunskapskanalen og SVT24 siden de to kanalene ikke fins i kabelnettet vårt her i Oslo.

På tal om Ustream blir det eksperimentert i ABC-Klubben, som jeg er medlem i, med å holde «virtuelle» medlemsmøter over nettet på akkurat Ustream. I går var første gang jeg hadde mulighet å teste, og det var en interessant opplevelse. Siden kommunikasjonen ikke var helt dobbelriktet så er det ikke helt samme sak som å stikke innom i klubblokalet i Alvik i Stockholm, men for oss som bor en bit unna kanskje det kan være et alternativ.

Kategorier: Internett, media, programvare. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se