Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Mil efter mil

Publisert: Søndag 2008-02-03. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Något av det bästa med att bo i Oslo är, att oavsett var du bort så är det inte långt till naturen och friluftsområden. Efter de senaste tre-fyra dagarnas snöfall hade vi bestämt oss för att komma ut och åka längdskidor, och även utan tillgång till en bil är det inga som helst problem.

Från början hade vi tänkt oss till skidspåren norr om Oslo, i Nordmarka vid Holmenkollen och Frognerseteren, eftersom det har varit dåligt med snö här på lite lägre höjd över havet. Men så har det snöat och blivit vitt även här, och några vänner berättade att det var gott om snö även i de östra friluftsområdena, Østmarka, så vi bestämde oss för att åka ditåt i stället.

Med t-banan tar det inte mer än en kvart härifrån att komma ut till en t-banestation med gångavstånd till skidspåren. Vi valde att åka till Skullerud och utgå från Skullerudstua. Tyvärr började dagen med lite tekniska problem, en av Theas väninnor skulle vara med, men hennes bindningar fungerade inte, så hon fick vända redan innan vi kommit igång. Vi lät dock inte det stoppa oss, utan tog oss genom kuperad terräng och fin snö till Mariholtet, där vi stannade och fikade, innan vi fortsatte norrut till Ellingrudåsen och ändstationen på en annan av t-banans linjer.

En nätt liten tur på cirka elva kilometer, i lagom lugnt tempo. Precis vad jag behövde.

Denne artikkelen er referert i: Fast i lusekoftornas förlovade land.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Dato: 2008-02-04 08.32.52 CET
  • Navn: Eira
  • Sendt fra: ***************.bb.online.no

Høres deilig ut! Her hadde vi snø på lørdag, men været var så ustabilt at jeg ikke kom meg ut på tur. Og søndag regnet det igjen :)

  • Datum: 2008-02-04 09.11.44 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Har det varit ovanligt bra skidväder i Oslotrakten den här vintern, eller är det brukligt att snön ligger kvar? I Sverige kämpar arrangörerna av diverse skidlopp att få ihop tillräckligt med snö, men det gäller väl också att få snön på rätt datum om man anordnar tävling.

  • Datum: 2008-02-04 09.19.05 CET
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: 146.59.57.**

Kommer man upp en bit i höjden så brukar det vara gott om snö även när det är snöfritt i centrum (t-banelinjen upp till Holmenkollen och Frognerseteren är mig veterligen den enda där stationsskyltarna anger meter över havet). Men jag vet inte om det är så mycket av den snö som ligger nu som är kvar sedan sist vi var ute och åkte skidor, det har nog hunnit smälta en del och snöa på nytt.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se