Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Mil efter mil

Published: Sunday 2008-02-03. Not available in English (automatic translation).

Något av det bästa med att bo i Oslo är, att oavsett var du bort så är det inte långt till naturen och friluftsområden. Efter de senaste tre-fyra dagarnas snöfall hade vi bestämt oss för att komma ut och åka längdskidor, och även utan tillgång till en bil är det inga som helst problem.

Från början hade vi tänkt oss till skidspåren norr om Oslo, i Nordmarka vid Holmenkollen och Frognerseteren, eftersom det har varit dåligt med snö här på lite lägre höjd över havet. Men så har det snöat och blivit vitt även här, och några vänner berättade att det var gott om snö även i de östra friluftsområdena, Østmarka, så vi bestämde oss för att åka ditåt i stället.

Med t-banan tar det inte mer än en kvart härifrån att komma ut till en t-banestation med gångavstånd till skidspåren. Vi valde att åka till Skullerud och utgå från Skullerudstua. Tyvärr började dagen med lite tekniska problem, en av Theas väninnor skulle vara med, men hennes bindningar fungerade inte, så hon fick vända redan innan vi kommit igång. Vi lät dock inte det stoppa oss, utan tog oss genom kuperad terräng och fin snö till Mariholtet, där vi stannade och fikade, innan vi fortsatte norrut till Ellingrudåsen och ändstationen på en annan av t-banans linjer.

En nätt liten tur på cirka elva kilometer, i lagom lugnt tempo. Precis vad jag behövde.

This entry is referenced in: Fast i lusekoftornas förlovade land.

Categories: life. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Dato: 2008-02-04 08.32.52 CET
  • Navn: Eira
  • Sendt fra: ***************.bb.online.no

Høres deilig ut! Her hadde vi snø på lørdag, men været var så ustabilt at jeg ikke kom meg ut på tur. Og søndag regnet det igjen :)

  • Datum: 2008-02-04 09.11.44 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Har det varit ovanligt bra skidväder i Oslotrakten den här vintern, eller är det brukligt att snön ligger kvar? I Sverige kämpar arrangörerna av diverse skidlopp att få ihop tillräckligt med snö, men det gäller väl också att få snön på rätt datum om man anordnar tävling.

  • Datum: 2008-02-04 09.19.05 CET
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: 146.59.57.**

Kommer man upp en bit i höjden så brukar det vara gott om snö även när det är snöfritt i centrum (t-banelinjen upp till Holmenkollen och Frognerseteren är mig veterligen den enda där stationsskyltarna anger meter över havet). Men jag vet inte om det är så mycket av den snö som ligger nu som är kvar sedan sist vi var ute och åkte skidor, det har nog hunnit smälta en del och snöa på nytt.

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se