Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Pass-through

Publisert: Tirsdag 2008-01-15. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

I går presenterade Tandberg Data den nya modellen som jag har jobbat på sedan jag började där september förra året, StorageLibrary T40+.

Jämfört med den nuvarande modellen T40 har T40+, som marknadsföringsfolket verkar ha bestämt att den skall heta, nu stöd för redundant strömförsörjning och en möjlighet att bygga vidare så att du kan utöka ditt bibliotek om 40 kassetter till nästan det dubbla genom att placera en andra enhet ovanpå den första. Eftersom den redan höll på att utvecklas när jag började där och jag fortfarande håller på att lära mig att navigera i källkoden har jag bara varit med om att göra en del av de mindre ändringarna i fastprogrammet (firmware) för den här modellen.

Jag har jobbat på stöd för att detektera strömavbrott för den nya redundanta strömförsörjningen, och se till att det rapporteras dit det skall rapporteras, och så har jag skapat en ny del in inställningsguiden för att konfigurera pass-through-läget, vilket är vad vi kallar påbyggningsfunktionaliteten. Utöver det har jag mest försökt lära känna koden, vilket inte är så enkelt eftersom den kan spåra sina föregångare 15 år bakåt till 1993 med fastprogrammet till Tandberg Datas SLR-enheter, vilka har justerats och ändrats lämpligt så att det kunde användas som fastprogram till biblioteket.

Det är alltid en utmaning att lära känna en ny kodbas, jag kommer fortfarande ihåg när jag började på Opera, nyutbildad från universitetet, för åtta år sedan, och kände mig helt bortkommen. Och det var när den kodbasen fortfarande var hanterbar.

Oavsett vad så är jag stolt över att vara en del av den här utgivningen.

Kategorier: duppedingser, jobb. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2008-01-15 23.28.18 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: **************.cust.tele2.se

150 TB kapacitet, det var inte illa! Däremot är det pinsamt att det i pressmeddelandet står "The StorageLibrary T40+ will be available in February 2007". Jag anser det är viktigt att korrekturläsa att åtminstone årtalen blir riktiga.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se