Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Öh?

Publicerad: Söndag 2007-11-11.

Jag föredrar att använda programvara som talar samma språk som jag gör, det vill säga svenska. För det mesta går det bra, men av och till stöter man på en och annan översättning som får en att fundera lite extra. Som den här, som min mobiltelefon presterade härom dagen:

”En MIDlet i ej tillförlitligt MIDlet suite Opera Mini försöker om du vill få åtkomst till en plattformsbegäran. URL håller på rtsp://… Vill du tillåta det?”
Vad är det egentligen de försöker säga?

Jag misstänker att just den här dialogen inte kvalitetstestades innan P990i släpptes till marknaden…

Kategorier: kverulans, programvara. Dela: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikeln är äldre än 14 dagar och går därför ej längre att kommentera.

Friskrivningsklausul: För upphovsrätten till kommentarerna svarar respektive författare. Vävplatsägaren tar inget ansvar för innehållet i kommentarerna. Opassande kommentarer kommer att raderas.

  • Datum: 2007-11-13 10.36.57 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.business.telia.com

Men det är väl snällt att den försöker få åtkomst "bara om du vill". Jag tolkar det som att om du sätter dig emot, behöver du inte känna skuld för att du förvägrar åtkomst, programmet kommer inte ens att tjata och försöka. Det är lite som ens flickvän skulle säga "jag kan göra ett städschema åt oss båda om du vill (annars fortsätter jag att städa själv)".

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se