Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

På väg

Publisert: Tirsdag 2007-11-06. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag hatar att åka buss… Alltså, missförstå mig rätt, jag gillar kollektivtrafik. Jag tycker bara inte om att sitta på en buss i bortemot en timme för att komma till jobbet, och lika lång tid tillbaka igen. Jag visste att det skulle bli en del resande när jag bytte jobb, men varför missa chansen att kverulera lite?

Som tur är så behöver jag inte stå ut med det så länge till, Tandberg Data ska nämligen flytta, från Tandberg radiofabrikks gamla lokaler på Kjelsås i norra Oslo, till nya fina lokaler i Hasle, vilket förkortar resvägen från 10 km till två och en halv. Då slipper jag åka buss, det ska bli skönt. Egentligen borde jag cykla istället, trots att det är en mil i uppförsbacke så är det fortare än bussen, men det är lite kallt på morgnarna just nu…

Vi flyttar på måndag, så den här veckan är den stora packveckan. Som nyanställd så har jag inte så mycket att packa, det som jag kan se som ”eget” får plats i två eller tre kartonger. Däremot har jag ”ärvt” ett gammalt kontor, fullt med gamla böcker och maskinvara, som jag har fullt upp med att gå igenom. Och med ett företag som hållit till i samma lokaler i runt tjugo år, och som bildades ur radiofabriken som kom dit 1951, så finns det en hel del saker att gå igenom och bestämma om det skall packas eller kastas.

Sedan ska det bli spännande att se om jag har jobb även efter flytten, enligt kvartalsrapporten går det inte så bra för företaget, och nedskärningar är att vänta. Risken är väl tyvärr att jag som nyanställd sitter löst…

Denne artikkelen er referert i: Slutten av en epoke samt Hjemme alene.

Kategorier: jobb, kverulanse, livet. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se