Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Boktipset

Publisert: Mandag 2007-09-17. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

På den sista tiden har jag varit dålig med att ta mig tid att läsa böcker, men av och till så stöter man på böcker som är så bra att det nästan är omöjligt att lägga dem från sig. Tyvärr är det inte så ofta man stöter på en icke-skönlitterär bok som har den egenskapen, men den senaste boken jag har läst, ”A short history of nearly everything” av Bill Bryson, faller in i bägge kategorierna,

”A short history…” är en bok som försöker förklara ”nästan allting”, från universums uppkomst, till Jordens omkrets och hur det kom sig att det finns liv på vår planet. Den gör det genom att på ett spännande och välskrivet vis gå genom den mänskliga vetenskapens historia, med många spännande anekdoter om excentriska vetenskapsmän (jag visste till exempel inte att Carl von Linné var extremt sexfixerad).

En väldigt bra bok, som rekommenderas även till den som inte vanligtvis läser vetenskapslitteratur. Boken har en lättläst ton, även om det av och till i den engelska versionen är ett och annat komplicerat ord (konstigt vore väl annat med tanke på vad han försöker beskriva), så det kan möjligtvis vara värt att hitta en översättning.

Kategorier: bøker. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2007-09-17 21.17.19 CEST
  • Namn: Miriam
  • Sänt från: **********.35-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se

Tack Peter för boktipset men jag har lite annat på hjärtat. Svärmor har skvallrat! Bra jobbat! :) ...och grattis från oss alla här i Nynäshamn!

(Ps. storebror säger att det är bra att lillebror går i hans fotspår, trots att klivet inte var lika långt)

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se