Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Svartskjerm

Publisert: Mandag 2007-09-03.

Jeg lurer på hvor mange nordmenn som mistet svensk TV i dag når Värmland gikk over til kun digital-tv, og hvor mange av de som gjorde det som synes det var noe dårlig. Jeg ser mindre og mindre på TV, på svensk TV ser jeg i stort sett kun nyheter lenger (og sportssendinger hvis det er svensker med), nå føles det mer som om NRK har tatt ledelsen i å vise gode TV-serier, i kveld begynner for eksempel Heroes på den nye kanalen deres, NRK 3. Flere kompiser har anbefalt den til meg, og det føles bedre å ikke måtte jage rundt på BitTorrent-nettsteder for å finne den. (På svensk TV begynner Heroes på TV 4 på onsdag).

September 2007 ser ut til å være en stor måned for digital-TV i Norden, her i Norge åpnet akkurat det digitale bakkenettet og i Finland ble hele det analoge nettet stengt på lørdag. Selv har jeg digitalboks for kabel-tv siden noen år. Siden det ikke er noen av kabelnettene, ihvertfall ikke noe jeg vet om, som sender i PALplus, som den tyske TV'en min kan vise, så jeg trenger en digitalboks for å vise riktig bredbilde. Jeg håper at den neste TV'en jeg kjøper har innebygget digitalmottaker, spørsmålet er bare om det fins noen som kan håndtere både kabel- og bakkevarianten, og både den standard som brukes i Sverige og den i Norge.

Kategorier: media. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2007-09-03 15.06.44 CEST
  • Namn: redtop
  • Sänt från: *********.frovi.com

Det bevisar att jag har rätt när jag kallar dig "norsken". Detär bara som det ska vara när man bott så länge i ett land.

  • Datum: 2007-09-03 20.57.07 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.business.telia.com

Har de inte utrymme att sänka signalstyrkorna när sändningarna blir digitala? Jag tänker på hur långt in i Norge man ö.h.t. kommer att kunna se marksänd svensk TV, och tvärtom på sikt. Ja, Norge ska ju köra med MPEG-4 medan Sverige bara har MPEG-2 så där måste svenskarna ha en extra - norsk - digitalbox om de ska få in NRK.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se