Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Ullersäter, med omnejd

Publisert: Onsdag 2007-08-15. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag har ett par sena somarveckor i år, och eftersom Thea jobbar tog jag chansen att åka hem och hälsa på hos mina föräldrar ett par dagar. Jag åkte i lördags och kom hem igen idag. Förutom att träffa släkt, ta det lugnt, se på tv, läsa, slösurfa på Internet och spela Carcassonne mot min mor (3-1 i matcher den här gången) så har jag tagit med kameran på upptäcksfärd i området.

[Lillsjön under ett sommarregn]
En bild från Lillsjön nära Ullersätersviken i Väringen.

Det finns många små vägar i skogen i trakterna där det går att hitta en hel del intressant. Själv har jag alltid varit fascinerad av vägmärken, framförallt gamla vägmärken, och eftersom jag vet var det går att hitta en del sådana har jag varit på vägmärkesjakt.

[En rekonstruerad 1960-talsbensinmack]
Nostalgibyn i Hosta.

Nytt för året är Nostalgibyn i Hosta, som har blivit en riktig turistmagnet, med mer än tre tusen besökare under första året, och det utan mer reklam än skyltar ute vid väg 249. Att lokaltidningen Nerikes Allehanda hade ett stort reportage med fem sidor med färgbilder kan ju förstås ha hjälpt en del, enligt innehavaren själv var det så mycket trafik att grusvägen förbi inte räckte till, utan de var tvungen att leda ut trafiken åt andra hållet mot Blixterboda istället för det de kom från. Vi cyklade över runt lunchtid igår, en helt vanlig tisdag utanför industrisemestern, men var ändå långt ifrån ensamma.

Vistelsen avslutade jag igår kväll med ett besök hos en barndomskompis som flyttat tillbaka till bygden och börjat ta i bruk sin mormors gamla hus. Inte nog med att han jobbar heltid, han håller dessutom på att rusta upp gården och har en dotter på ett år (och en kattunge) att ta hand om. Allt på en gång.

När jag skriver det här är jag nästan tillbaka i Oslo igen (och när du läser det här är jag det, eftersom jag inte har någon möjlighet att publicera i bloggen från tåget). Utanför tåget regnar det, vilket väl inte är helt ovanligt den här sommaren. Jag får skatta mig lycklig över att ha lyckats tajma in ett par fina dagar i Sverige, även om det kom en och annan skur. Nästa vecka ska jag ha hemmasemester i Oslo. Jag har den del planer på vad jag ska hinna med, den som lever får se hur mycket som blir gjort i verkligheten…

Denne artikkelen er referert i: Nostalgibyn.

Kategorier: bilder, livet, reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se