Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Flickr, Harry Potter, Die Hard, Nynäshamn och Gotland

Publisert: Tirsdag 2007-07-24. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Nu på sommaren blir det inte så mycket skrivet här i bloggen, även om jag bara har haft en veckas semester och är tillbaka på min arbetsplats igen. Men jag ska försöka sammanfatta litet av vad som hänt på sista tiden.

Jag har börjat leka med Flickr, och upptäckt hur kul det är att sända in båda gamla och nya bilder jag tagit, och sedan titta runt bland bilder som andra tagit och märkt med samma märken som jag använt eller placerat på samma geografiska plats som jag, till exempel. Så kul att jag har köpt mig ett proffskonto för två år (bäst att passa på nu när dollarkursen är rekordlåg) och ersatt utdraget ur jobb-bloggen på indexsidan med mina senaste bilder från Flickr.

Jag och Thea var och såg senaste Harry Potter-filmen (Harry Potter och Fenixordern) på bio förra veckan, två dagar efter premiären. Som jag skrev sist det begav sig så har jag inte läst en enda av böckerna, utan jag tar del av historien på film. Och historien håller bra på film, trots att de redan är uppe i femte delen, gillar man Harry Potter så blir man inte besviken på den här filmen. Det märks dock att historien håller på att ”växa upp”, precis som förra filmen är det inte någon för den allra yngsta delen av publiken.

Det ska bli spännande att se om nästa film har samma skådespelare, huvudrollsinnehavaren har ju hunnit bli 18 i verkligheten medan rollfiguren bara är i fjortisåldern i sagovärlden.

En filmserie som inte höll för ytterligare en uppföljare var med Die Hard 4.0 som vi såg på torsdagskvällen. Filmen var så full med extrema överdrifter att jag somnade drygt en och en halv timme in i filmen, trots intensiva försök att hålla mig vaken. Det kan i och för sig också bero på att vi såg filmen klockan nio på kvällen och vi hade varit vakna sedan klockan sex på morgonen för att ta en tidig morgonfärja över till Gotland, men jag tror mest det är för att filmen inte var så mycket att ha.

Gotland, ja, semesterveckan tillbringade vi på resande fot, först till Nynäshamn för att hälsa på min bror med sambo och min en månad gamla brorsdotter, med syskon. Det blev en riktig släktträff då både mina föräldrar och min äldste bror med familj också hade hittat till Nynäshamn samma vecka.

Mot all förmodan den här sommaren hade vi strålande väder nästan hela veckan, det var bara på tisdagen som det regnade lite. Det var såpass varmt att både jag och Thea premiärbadade för säsongen (ja, vi hann aldrig med det i den första värmeböljan).

På torsdagen tog vi som sagt färjan över till Visby. Trots att bror har bott i Nynäshamn ganska länge nu, och jag varit där på besök flera gånger, har det inte blivit av att besöka Gotland. Jag var visserligen där en gång med mina föräldrar, men det var tjugo år sedan…

Vi lyckades tydligen tajma in den värsta partyhelgen, med Stureplan on tour så var Visby fullt av fulla tonåringar (jag misstänker att den där 20-årsgränsen det stod om vid entrén till Kallbadhuset var övre gräns, inte nedre). Det hindrade oss dock inte från att ha det trevligt, och på fredagen hyrde vi cyklar och cyklade de tretton kilometrarna från Visby till Lummelundagrottan. Några raukar hann vi däremot inte med att se, men det betyder å andra sidan bara att vi har en anledning till att komma tillbaka.

Denne artikkelen er referert i: Harry Potter och halvblodsprinsen.

Kategorier: film, livet, reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se