Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

I tunes, you tunes, he/she/it tunes

Publisert: Torsdag 2007-06-28.

Så har da endelig Apple åpnet for at man faktisk skal kunne kjøpe musikk i musikkbutikken sin, Itunes, og ikke kun lisensiere den for å spilles i Apples programvare og musikkspillere. Siden jeg ikke har noen musikkspiller fra Apple, uten lytter på musikk i mobiltelefonen og datamaskinen min (Thea har en musikkspiller, men fra Creative) så ønsker jeg å kunne velge hvor og når jeg lytter på musikk jeg kjøper, akkurat som når jeg kjøper den på CD. Det er dels for det, og dels for det at Coca Cola kjører en sommerkampanje hvor man kan bytte en kode fra en brusflaske mot en låt i Itunes, som jeg derfor til slutt har skaffet meg konto på Itunes, etter å ha hatt en Mac med Apples Itunes forinstallert i nesten et år.

Hittil er det kun musikk fra EMI, som tidligere har vært veldig snødd inn på å gjøre livet vanskelig for kundene sine, som Apple har mulighet å selge fri musikk fra, noe som er synd når jeg ønsker å kjøpe musikk fra artister på andre plateselskaper. Jeg har tidligere handlet en del fra det russiske AllOfMp3, som jeg fortsatt synes er veldig trivelige, de har virkelig skjønt å tilby hva kundene ønsker. Dessverre prøver «plateselskapmafiaen» å gjøre alt for å gjøre livet deres vanskelig, så det blir alt mer vanskelig å handle derfra.

Hvis de nå bare kunde legge inn en innstilling slik at det er mulig å filtrere bort den innelukkede lisensieringsmusikken (og ikke kun åpne for kjøpsmusikken) i programmet slik at man ikke av mistak betaler for feil produkt hadde det vært veldig trivelig. Jeg prøvde å spørre kundeservice, men jeg tror ikke de helt skjønte hva jeg mente.

Denne artikkelen er referert i: Way to go CDon!.

Kategorier: musikk, programvare. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se