Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

I tunes, you tunes, he/she/it tunes

Publicerad: Torsdag 2007-06-28.

Så har då äntligen Apple öppnat för att man faktiskt ska kunna köpa musik i sin musikaffär Itunes, och inte bara licensiera den för spelning i Apples programvara och musikspelare. Eftersom jag inte har någon Applemusikspelare, utan lyssnar på musik i min mobiltelefon och dator (Thea har en musikspelare, men från Creative) så vill jag kunna välja hur och när jag lyssnar på musik jag köper, precis som när jag köper den på cd. Det är dels på grund av det, och dels på grund av Coca Cola kör en sommarkampanj där man kan byta en kod från en flaska läsk mot en låt i Itunes, som jag därför till slut skaffat mig ett konto på Itunes, efter att ha haft en Mac med Apples Itunes förinstallerat i snart ett år.

Än så länge är det bara musik från EMI, som tidigare varit väldigt insnöade på att göra livet svårt för sina kunder, som Apple har möjlighet att sälja fri musik från, vilket är synd när jag vill köpa musik från artister på andra skivbolag. Jag har tidigare handlat en del från ryska AllOfMp3, som jag fortfarande anser vara mycket trevliga, de har verkligen förstått att erbjuda det kunderna vill ha. Tyvärr försöker ”skivbolagsmaffian” att göra livet svårt för dem, så det blir allt svårare att handla därifrån.

Om de nu bara kunde lägga in en inställning så att det går att filtrera bort all den inlåsta licensieringsmusiken (och inte bara öppna för köpemusiken) i programmet så man inte råkar betala för fel produkt av misstag så vore det väldigt trevligt. Jag försökte fråga kundservice, men jag tror inte riktigt de förstod mig.

Detta inlägg refereras i: Heja CDon!.

Kategorier: musik, programvara. Dela: Facebook, Google+, e-post

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se