Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Datoroskrot

Publisert: Onsdag 2007-03-21. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Det verkar som det var nätaggregatet som var felet, trots allt. Mina föräldrar var här över helgen, bland annat för att se Holmenkollens femmil på lördagen, och medan jag och mor var där så monterade min far in ett nytt (men begagnat) nätaggregat i min trilskande dator, och sedan dess har den fungerat utan några som helst krumbukter.

Så jag kanske inte behöver skrota den, trots allt? Jag som hade sett fram emot att köpa en ny dator…

Uppdatering: Det är ju just typiskt, morgonen efter jag skrev det där så ser jag at naturligtvis att datorn har hängt sig under natten. Nåja, den höll i alla fall lite längre än vanligt den här gången. Komplett nästa.

Denne artikkelen er referert i: Opera 9.20 and other news samt Tretton.

Kategorier: duppedingser. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2007-03-23 00.54.59 CET
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: ****************.swipnet.se

Kanske den kört överhettad under några år, så komponenterna åldrats snabbt? Nåja, du är säkert värd en helt fräsch dator. Kanske du ska vänta en månad och köpa en Commodore? ;-)

 • Datum: 2007-03-23 07.54.34 CET
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: *****.209.236.021.chello.no

Jag ska inte ha en speldator, så en av de nya datorerna med Commodores namn är nog overkill. Vi får se vad det blir.

 • Datum: 2007-03-23 23.35.23 CET
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: ****************.swipnet.se

G-modellen har väl ganska medelmåttiga spelprestanda, men allt hänger förstås på priset. Själv investerade jag i en Asus Pundit (förlåt smygreklamen) i höstas. Den är väldigt kompakt, men fortfarande tystlåten. Möjligen blir den en aning i varmaste laget och inget utrymme för extra fläktar. Jag trodde att jag skulle sakna diskettstation, men det går bra utan. Huvudsaken är att den tar så lite plats på skrivbordet som möjligt, och inte heller behöver stå på golvet eller i någon hurts. Är man ute efter att spara yta, kan det vara värt några tusenlappar utöver vad de billigaste skrivbordsdatorerna man bygger ihop själv kostar.

 • Datum: 2007-03-24 07.51.48 CET
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: *****.209.236.021.chello.no

Diskettstation använder jag maximalt en gång om året, så det tror jag jag kan klara mig bra utan. Däremot måste jag ha en inbyggd minneskortläsare för alla varianter av kort (telefonens Memorystick Duo, lilla kamerans SD och stora kamerans CF). Sista skrivbordsdatorn jag köpte var en av Shuttles smådatorer, men den datorn var tänkt för LAN-partyn också, den här blir nog aningen större i modell. Men inget maxitower som datorn jag byter ut...

 • Datum: 2007-03-24 17.14.02 CET
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: ****************.swipnet.se

Jepp, min dator har kortläsare för MS, SD/MMC och CF. Det tror jag nästan alla har idag. En del har stöd för ännu fler sorters kort.

Min nuvarande dator har måtten 9 cm bred, 36 cm hög och 27 cm djup när den står på högkant (med inbyggt nätaggregat). Det var mitt främsta argument att välja den modellen. En normal miditower PC brukar vara minst 18 cm bred och 40 cm djup. Den klassiska Shuttle är 20 cm bred, 18 cm hög och 30 cm djup. Jag funderade länge på att ha en liggande låda och skärmen ovanpå, men det är trots allt inte lika praktiskt om tangentbordet är i vägen. Speciellt när man vill ha en så platt låda som möjligt.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se