Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Blomstermord

Publisert: Fredag 2007-03-02. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Hur kommer det sig att varje gång min flickvän lämnar mig med ensamt ansvar för blommorna här hemma, så dör hälften på en vecka?

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2007-03-02 14.48.56 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ********************.telia.com

Äh, de hibernerar väl bara så här över vintern. Lite vatten, växtnäring och ett fönster i söderläge så kvicknar de nog till. Beror kanske lite på vad för slags växter ni har. De levande växter (till skillnad från de konstgjorda) som jag har hemma är av det mer tåliga släktet. Före julen 2005 köpte jag en exotisk frukt som heter cherimoya. Den innehöll många jättestora kärnor som jag satte i krukor. Bara några veckor senare kom de första skotten fram, och nu har jag en handfull långa, rangliga plantor med jättestora blad. I sin naturliga miljö - typ Thailand - växer de till tre meter höga träd, men det kommer förstås aldrig att hända hos mig.

  • Datum: 2007-03-03 09.53.53 CET
  • Namn: Storebror
  • Sänt från: ***************.bredband.comhem.se

Jag har lärt mig den hårda vägen att inte vattna ihjäl blommorna. Lättare misshandel mår de bara bra utav. Garderobsblommor är ett hett tips. De tål mycket.

  • Datum: 2007-03-05 11.51.55 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ********************.telia.com

Ja, jag läste på Wikipedia att garderobsblomman fäller sina blad under torka och överlever som en rotknöl. Det påminner om när jag var c:a fem år och skulle hjälpa mamma att plantera om blommor. Hon hade en något vissen klöverblomma som hon försökte få att överleva. Jag i min iver rev bort alla vissna skott, så när hon kom in i köket återstod bara rotknölen. Det var inte mycket att göra mer än att plantera den och hoppas att den skulle överleva. Och som den växte till sig och blommade den sommaren! Varken förr eller senare var den så fin, full av små blommor.

Förra året hade det smugit sig in vanlig klöver, sådan som växer som ogräs i gräsmattor, i mina balkongblommor. Jag tänkte ge den en chans, så jag grävde upp hela plantan med rötter och satte i sin egen kruka inomhus. Inom loppet av några veckor med färsk jord, växtnäring (!), vatten och sol hade klövern vissnat ihop fullständigt. Det var symptomatiskt att en växt som frodas gott som ogräs tvärdog när den fick chans att växa på egna villkor.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se