Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Hjärtan, lycka och lön

Publisert: Torsdag 2007-02-15. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

I går var det S:t Valentins dag, även känd som Alla hjärtans dag. Eftersom min sambo jobbade kväll så firade vi i tisdags istället, då hade hon ägnat sin lediga dag åt att laga mat, så jag kom hem till ett dukat bord med tända ljus och en romantisk middag. Kan det bli bättre? Sedan gick vi på bio och såg Jacken på lycka. Även om filmen bara var inspirerad av en verklig historia, och skiljer sig en del från verkligheten, så är grundidén verklighetsbaserad och filmen i sig var väldigt bra.

Jakten på lycka handlar om Chris Gardner, som tar sig från att vara hemlös och ensam vårdnadshavare av sin son till att bli en framgångsrik aktiemäklare, den amerikanska drömmen förverkligad. Även om filmen av och till är något överdrivet amerikansk, så är den definitivt sevärd.

Igår inledde vi årets löneförhandlingar i Opera, och som medlem i styrelsen i NITO-gruppen så är jag förhandlingsledare för vår grupp. Vi ligger inte riktigt i synk med resten av landet, så vi har inte så mycket prognoser och sådant att gå på, och även om vi har varit på flera kurser i fackföreningens regi var jag ändå ganska nervös inför det första mötet. Det ska bli spännande vidare att se vad vi kan enas om i slutändan.

Nu hoppas jag att snön håller sig över helgen, eftersom jag har tänkt mig inviga de skidor jag fick i födelsedagspresent av min flickvän förra året. Det är töväder ute just nu, så det ser inte helt lovande ut, men det kanske är bättre förhållanden dit vi skall…

Kategorier: film, livet, reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2007-02-16 16.24.08 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ********************.telia.com

Karlavagnen i onsdags hade Alla hjärtans dag-tema. Jag tycker det urartar där man ringer in för att hälsa till alla man känner. Valentinhälsningar handlar väl om den man håller kär och möjligtvis de närmaste, inte så att man skickar AHD-hälsningar till hela sin släkt, alla arbetskamrater och ev. gamla klasskamrater som lyssnar? Det är klart, man kan ju älska dem alla... Jag tror att Peter Himmelstrand en gång skrev en låt med den titeln, "Jag älskar er alla".

  • Datum: 2007-02-16 16.30.38 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ********************.telia.com

Rättelse: låten heter "Jag älskar dej alla". Den kunde passa att önska på radio nästa år.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se