Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Filmer i Köpenhamn och Örebro

Publisert: Søndag 2007-02-04. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag har varit en del på resande fot på sista tiden, först en helgresa till Köpenhamn, så en kurs anordnad av min fackförening på ett litet hotell i Vikersund, lagom långt från närmsta civilisation (okej, en liten överdrift kanske), och nu en helg hemma i föräldrahemmet innan jag tar en sväng förbi Linköpingskontoret i början av nästa vecka. Av någon anledning blir det av och till reseintensiva perioder, för att så vara lugnt en stund. Ibland kan det bli lite slitsamt, men det är ändå trevligt att se något annat en stund.

Då och då när jag är ute och reser så blir det att jag går och ser en film på bio. Så även denna gång. I Köpenhamn bestod filmupplevelsen i lika delar av filmen som själva biografen, vi hamnade nämligen på Park bio i Østerbro i Köpenhamn. Park bio är en av Danmarks äldsta biografer och med en gammal salong och en marmorsmyckad entré är den sevärd även om man inte ser på film, men det gjorde som sagt vi.

Vi såg filmen Prestige, som handlar om två magiker i London som börjar som goda vänner när de assisterar hos en av Londons största magiker, men som skiljs åt som ovänner efter en ödesdiger olycka. Där börjar en inbördes tävling i att med alla medel överträffa varandra, något som blir till en manisk besatthet när den ena av dem inte klarar av att komma på vad den andres hemlighet är.

Prestige är en mycket bra film, som har genomfört sitt koncept väldigt väl, man får hela tiden små fingervisningar om vad det är som händer, men allt förblir fördolt till den stora finalen, mycket på samma sätt som i en riktig magikerföreställning. Den har många vändningar och det är inget som är vad det verkar vara i början av filmen, även om mycket av det man får serverat i slutet av filmen visar hur det i början egentligen var ganska självklart. Jag kan verkligen rekommendera den här filmen.

I Örebro är inte SF:s biografsalong fullt lika imponerande som Park bio i Köpenhamn, och då kanske det passar sig att jag och en kompis gick och såg på en relativt enkel amerikansk komedi, nämligen Natt på museum med Ben Stiller.

I Natt på museum får Larry, lagom misslyckad, jobb som nattvakt på naturhistoriska museet, ett museum där underliga saker sker om natten. Jag förväntade mig en enkel amerikansk komedi med många möjligheter till skratt, och det var precis det jag fick. Filmen har snyggt gjorda specialeffekter och ser precis lagom realistisk ut. Om du som jag gillar den typen av filmer är Natt på museum helt perfekt lördagsunderhållning.

Det är underligt det här med att resa, speciellt nu som jag har varit borta från min kära sambo ett par dagar. Jag har hunnit bli så van vid att vi är tillsammans att det känns väldigt underligt när vi är från varandra, det blir så tomt. Men på sätt och vis är det ganska trevligt att få uppleva den känslan, det är trevligt att ha någon att längta hem till också, det har jag inte haft förr.

Kategorier: film, livet, reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se