Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

TV-nyheter, både på och under

Publisert: Torsdag 2007-01-18. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Sverige fick sin för åtta år sedan, Danmark sin strax före jul, och nu har Norge fått en egen rikstäckande dygnet runt-sändande nyhetskanal. Äntligen, säger jag bara, nyhetsjunkie som jag är.

När jag är i Sverige är SVT 24 en av de kanaler jag ofta ser på, för att få en snabb nyhetsöversikt och inte behöva vänta till nästa ”stora” nyhetssändning, och trots att kabelnäten i Oslo har både SVT 1 och 2 och TV 4 så har inget av dem några planer på att ta in 24:an. Så privatägda TV 2:s initiativ till en nyhetskanal är väldigt välkommet för min del. Nu slipper jag slå på CNN International eller BBC World för att få senaste nytt, och jag får de intressanta nationella nyheterna som de stora giganterna saknar.

På tal om tv, eller snarare vad som kopplas till den, så är det inte bara mitt jobb som har köpt in en Wii, jag har lyckats få tag i en också privat. Trots att den är utsåld i i stort sett alla elektronikaffärer jag har kollat så hade Elkjøps nätbutik (norska Elgiganten) ett paketerbjudande på lager under en kort period i mitten av förra veckan. Det lyckades jag beställa, och jag fick mitt exemplar på lördagen och har spelat Wii Sports (bowling är kul), Zelda (fast inte så bra) och GT Pro Series (med ratt, som nog tar priset i ”få spelaren att se löjlig ut”-klassen) en del sedan dess. Det, och att min sambos bror kom på besök, har gjort att det tyvärr inte blivit så mycket skrivet i bloggen på en stund.

Kategorier: duppedingser, media. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se