Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Maskinvaretrøbbel

Publisert: Mandag 2007-01-08.

Okay, nå har jeg bytt Linuxkjernerevisjon, X-versjon, skjermkort og harddisk, men maskinen fortsetter med å henge seg med jevne mellomrom. Spørsmålet er om det helt enkelt er prosessoren eller noen del av hovedkortet som begynner å bli gammel og trøtt, den er jo, tross alt, fem år gammel nå? Jeg har egentlig ikke noen lyst til å kjøpe en ny datamaskin nå, men dette er tross alt hovedarbeidsstasjonen min hjemme, og det er flere ting som stopper opp når den ikke er oppe, så kanskje det bare er å bite i det sure eple og gjøre det snart?

Kategorier: duppedingser. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Dato: 2007-01-08 10.20.25 CET
 • Navn: Eira
 • Sendt fra: **.80-202-99.nextgentel.com

Maskin som henger med jevne mellomrom får meg alltid til å mistenke RAM.

Eventuelt en flaky strømforsyning.

 • Dato: 2007-01-08 10.46.29 CET
 • Navn: Peter Karlsson
 • Sendt fra: *******.opera.com

Minne har jeg sjekket, og testprogrammene sier det er ok, men strømforsyningen kanskje jeg burde se om jeg kan få byttet, eller så kanskje jeg bare trenger å få ut støv ur viften... Takk for gode forslag!

 • Datum: 2007-01-08 23.43.11 CET
 • Namn: Daniel B
 • Sänt från: ***.80-203-66.nextgentel.com

En gammal linuxmaskin som jag har haft hos mina föräldrar hadde samma problem. Av nån anledning visade det sig till slut att det var tangentbordet som var problemet, inte det första jag tänkte på.

 • Datum: 2007-01-09 00.41.36 CET
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: ****************.swipnet.se

Jag minns att Stefan O vid ett tillfälle totalrenoverade en fläkt i sin dator, mest för att se om det gick. Och det blev väl bra, efter att ha rengjort och smort upp lagren.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se