Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Rapport fra Essen, del I

Publisert: Mandag 2006-10-23.

Så var man da hjemme igjen etter Spiel 06, med 8 kg spill i kofferten. Jeg har kjøpt flere, noen gamle, noen nye, litt blandet. Her er litt kort om de jeg kjøpt, får skrive noe fyldigere når jeg spilt dem mer.

Mesopotamia: Cradle of Civilization (engelsk utgave)
Jeg likte dette når jeg spilte den tyske utgaven som noen jeg kjenner hadde kjøpt på den forrige messen, og har lett efter en engelsk utgave siden da, og nå fant jeg den. Du skal bygge opp sivilisasjonen din i det gamle Mesopotamia ved å bygge hus og ofre til gudene.
Caylus
Jeg har spilt Caylus flere ganger hos venner, og måtte bare ha det selv. I Caylus skal du bygge ut landsbyen Caylus til en by og blidgjøre kongen før dine motspillere gjør det samme. Som alltid i Tyskland fikk jeg utgaven med tyske regler, så jeg får ta en kopi av de svenske etterpå, jeg vet en som har dem (eller så kan jeg bare laste ned de engelske).
Power Grid: Benelux/Central Europe
Denne utvidelsen ser ut til å ha en del interessante særregler utover basisversjonen, blant annet er kjernekraftverk forbudt i noen land på sentraleuropakartet og Benelux foretrekker grønn kraft. Jeg må bare finne dem på engelsk (eller oversette selv) før jeg spiller det…
Section X
Du skal hjelpe dine fanger å fly ut fra høyrisikofengslet på en øy utenfor USAs kyst ved å bygge underjordiske tunneler. Carcassonne-inspirert men med en del interessante ideer. Nederlandsk spill, men det kom med en utskrift av regler på «Englisch»…
On the Underground
Dette var et av spillene mange snakket om på forhånd. Litt Ticket To Ride-følelse, men med litt mindre langtidsplanlegging. Morsomt, og relativ enkel å forklare for nye spillere.
Terra Nova
Et kjapt spill hvor man skal dele inn land for å få poeng. Til tross for at spillet sier det skal ta 60 minutter så tok det under 30 minutter, og det med meg som måtte skjønne det tyske regelheftet siden der ikke fantes nok personal for å oversette det for oss. Noen ganger er spill med simple regler de beste.

Dessuten har jeg kjøpt noen spill som skal bli gaver. De kan jeg ikke skrive om her…☺

Mer kommer.

Denne artikkelen er referert i: Report from Essen, part II samt Essen 2007.

Kategorier: reiser, spill. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2006-10-24 00.56.58 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Vävplats: http://www.anders.sfks.se
 • Sänt från: ****************.swipnet.se

Kanske det sistnämnda är ett spel som tar alltmer tid att spela, ju bättre man kan det?

 • Datum: 2006-10-24 06.47.29 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: *****.209.236.021.chello.no

Det kräver nog en del strategi för att spela bra, så det är klart att det är möjligt att det tar längre tid att fundera ut dragen när man väl lär sig det.

 • Datum: 2006-10-24 14.16.38 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: *******************.telia.com

För att göra en parafras på Masterminds slogan: A minute to learn, a lifetime to play a whole round? ;-)

 • Datum: 2006-10-25 09.10.22 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: 62.181.235.***

Jo, jag har ett par kompisar som nog skulle kunna dra ut på längden på det spelet också. Som tur var var det inte någon av de som var med på mässan, så det gick relativt fort att spela det där :-)

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se