Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Högern

Publisert: Tirsdag 2006-10-17. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Högern gick till val på att få bort de som fuskar med bidrag och liknande, och jag måste säga att det verkar fungera. De kanske inte riktigt hade räknat med att det var i de egna leden de största skojarna fanns, men är det egentligen någon som är förvånad?

Det skall bli spännande att se vad som händer, maken till manfall i en ny regering har åtminstone inte jag hört talas om tidigare. Just nu är jag mest glad för att jag varken röstade på sidan som fick makten, eller bor i landet…

Kategorier: politikk. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2006-10-18 00.26.57 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Vävplats: http://www.anders.sfks.se
  • Sänt från: ****************.swipnet.se

Jag undrar i mitt stilla sinne hur många socialdemokrater ur den förra regeringen som haft barnvakt, städhjälp eller anlitat hantverkare utan att betala arbetsavgifter och skatter. Kan alla ha varit rena, eller var det ingen som försökte spåra upp det eftersom de var motståndare till att göra hushållsnära tjänster aningen "vitare"?

Visst, det är ett kaos nu. De flesta valde att avslöja sina ev. tidigare lik i garderoben på första dagen så de inte ska komma som en överraskning. En del debattörer börjar redan ropa om omval, men jag tror det finns tillräckligt många andra borgeliga ministerkandidater för att regeringen ska falla på ekonomiska oegentligheter som inträffat innan regeringsbildningen. Om de blivande ministrarna däremot missköter sina ämbeten kan vi börja tala i den banan. Det vore t.ex. käckt med en ny kulturminister som inte har för avsikt att avveckla både kultursektorn och public service. Och ja, jag tror att det finns sådana människor även inom den borgeliga alliansen.

  • Datum: 2006-10-18 06.56.40 CEST
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: *****.209.236.021.chello.no

Om en socialdemokratisk minister får avgå på grund av att ha köpt en chokladkaka på kreditkort, så är det kanske inte så oproportionellt att en moderat får avgå för att inte ha betalat tv-licensen. I det här fallet var det ju dessutom relevant, ministern skulle ju ha högsta ansvaret för radio och tv... Och om man har köper en villa för flera miljoner via ett utländskt företag för att slippa fastighetsskatt och ändå tycker sig ha för lite pengar för att betala barnflickan vitt så är man kanske inte så lämpad som politiskt ansvarig.

Men sedan får det räcka, att någon betalat inte betalat arbetsgivaravgift för att ha haft en grannflicka som barnvakt kan ju knappast vara särskilt ovanligt eller farligt.

Fast har man gått till val på att stoppa fusket kanske man ska försöka leva upp till det själva också. Okej att moderaterna vill både avskaffa tv-avgift, fastighetsskatt och arbetsgivaravgift på "hushållsnära tjänster", det betyder inte att de kan strunta i dem så länge de finns där.

  • Datum: 2006-10-18 08.30.46 CEST
  • Namn: Storebror
  • Sänt från: **.sll.se

Det är illa när en fd. statsminister, dvs Bildt, ger sitt stöd till Borelius. Genom sitt uttalande så förringar han det fel den som köper svart arbetskraft gör.

Man kan nu också se hur alltfler reagerar på den upplevda häxjakten på felande maktmänniskor. Jag hoppas att de som nu reagerar på medias avslöjanden var lika aktiva i sin opinionsbildning när det avslöjades skumraskaraffärer för tidigare minsitrar och andra maktpersoner inom den socialdemokratiska världen...

Och är det fler än jag som tycker att Lars Leijonborg är märkvärdigt tyst nu? Som bekant skrev han en debattartikel med förslag på ett antal etiska regler, som av någon outgrundlig anledning alltid innehöll en koppling till Socilademokratin, tex Lex Ringholm. Leijonborg borde uppdatera de lagarna nu. Lex Borelius tex....

Och hur kan det komma sig att vissa bloggare medvete väljer att blunda för Borelius moraliska moras vad det gäller fastighetsskatt? Att antyda att konstruktionen där ett eget bolag, som märkligt nog finns i ett skatteparadis, äger ett fritidshus kan jämställas med förhållandet hyresvärd-hyresgäst är verklighetsfrånvänt.

Sedan kan man debattera i huruvida den vanlige medborgaren kommer ha råd med hushållsnära tjänster när de flesta personer idag inte får den där utlovade tusenlappen i skattebesparingen utan snarare 800 kronor. Och detta samtidigt som a-kasseavgiften höjs och trafikförsäkringen...

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se