Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Högern

Published: Tuesday 2006-10-17. Not available in English (automatic translation).

Högern gick till val på att få bort de som fuskar med bidrag och liknande, och jag måste säga att det verkar fungera. De kanske inte riktigt hade räknat med att det var i de egna leden de största skojarna fanns, men är det egentligen någon som är förvånad?

Det skall bli spännande att se vad som händer, maken till manfall i en ny regering har åtminstone inte jag hört talas om tidigare. Just nu är jag mest glad för att jag varken röstade på sidan som fick makten, eller bor i landet…

Categories: politics. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2006-10-18 00.26.57 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Vävplats: http://www.anders.sfks.se
  • Sänt från: ****************.swipnet.se

Jag undrar i mitt stilla sinne hur många socialdemokrater ur den förra regeringen som haft barnvakt, städhjälp eller anlitat hantverkare utan att betala arbetsavgifter och skatter. Kan alla ha varit rena, eller var det ingen som försökte spåra upp det eftersom de var motståndare till att göra hushållsnära tjänster aningen "vitare"?

Visst, det är ett kaos nu. De flesta valde att avslöja sina ev. tidigare lik i garderoben på första dagen så de inte ska komma som en överraskning. En del debattörer börjar redan ropa om omval, men jag tror det finns tillräckligt många andra borgeliga ministerkandidater för att regeringen ska falla på ekonomiska oegentligheter som inträffat innan regeringsbildningen. Om de blivande ministrarna däremot missköter sina ämbeten kan vi börja tala i den banan. Det vore t.ex. käckt med en ny kulturminister som inte har för avsikt att avveckla både kultursektorn och public service. Och ja, jag tror att det finns sådana människor även inom den borgeliga alliansen.

  • Datum: 2006-10-18 06.56.40 CEST
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: *****.209.236.021.chello.no

Om en socialdemokratisk minister får avgå på grund av att ha köpt en chokladkaka på kreditkort, så är det kanske inte så oproportionellt att en moderat får avgå för att inte ha betalat tv-licensen. I det här fallet var det ju dessutom relevant, ministern skulle ju ha högsta ansvaret för radio och tv... Och om man har köper en villa för flera miljoner via ett utländskt företag för att slippa fastighetsskatt och ändå tycker sig ha för lite pengar för att betala barnflickan vitt så är man kanske inte så lämpad som politiskt ansvarig.

Men sedan får det räcka, att någon betalat inte betalat arbetsgivaravgift för att ha haft en grannflicka som barnvakt kan ju knappast vara särskilt ovanligt eller farligt.

Fast har man gått till val på att stoppa fusket kanske man ska försöka leva upp till det själva också. Okej att moderaterna vill både avskaffa tv-avgift, fastighetsskatt och arbetsgivaravgift på "hushållsnära tjänster", det betyder inte att de kan strunta i dem så länge de finns där.

  • Datum: 2006-10-18 08.30.46 CEST
  • Namn: Storebror
  • Sänt från: **.sll.se

Det är illa när en fd. statsminister, dvs Bildt, ger sitt stöd till Borelius. Genom sitt uttalande så förringar han det fel den som köper svart arbetskraft gör.

Man kan nu också se hur alltfler reagerar på den upplevda häxjakten på felande maktmänniskor. Jag hoppas att de som nu reagerar på medias avslöjanden var lika aktiva i sin opinionsbildning när det avslöjades skumraskaraffärer för tidigare minsitrar och andra maktpersoner inom den socialdemokratiska världen...

Och är det fler än jag som tycker att Lars Leijonborg är märkvärdigt tyst nu? Som bekant skrev han en debattartikel med förslag på ett antal etiska regler, som av någon outgrundlig anledning alltid innehöll en koppling till Socilademokratin, tex Lex Ringholm. Leijonborg borde uppdatera de lagarna nu. Lex Borelius tex....

Och hur kan det komma sig att vissa bloggare medvete väljer att blunda för Borelius moraliska moras vad det gäller fastighetsskatt? Att antyda att konstruktionen där ett eget bolag, som märkligt nog finns i ett skatteparadis, äger ett fritidshus kan jämställas med förhållandet hyresvärd-hyresgäst är verklighetsfrånvänt.

Sedan kan man debattera i huruvida den vanlige medborgaren kommer ha råd med hushållsnära tjänster när de flesta personer idag inte får den där utlovade tusenlappen i skattebesparingen utan snarare 800 kronor. Och detta samtidigt som a-kasseavgiften höjs och trafikförsäkringen...

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se