Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Little miss sunshine

Publisert: Torsdag 2006-10-12. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Det börjar bli höstmörkt och -kallt, och därmed återigen lockande att krypa in i varm biografsalong för att se på långfilm. Senaste i raden var nu i helgen då vi gick för att se Little miss sunshine, en film som fått väldigt bra kritik i de recensioner jag har läst.

Filmen handlar om en något dysfunktionell familj, där sonen avlagt ett tysthetslöfte, dottern drömmer om att bli skönhetsmiss, fadern försöker få något förlag att ge ut den bok han skrivit, farbrorn skrivs ut i förtid från sjukhuset där han hamnat efter ett självmordsförsök, farfadern blivit utkastad från äldreboendet sedan han börjat knarka och modern gör vad hon kan för att hålla ihop familjen. Vi får se vad som händer när dottern får en plats i skönhetstävlingen Little miss sunshine i Kalifornien, och hur hela familjen tar plats i en inte helt modern bil för att resa dit tillsammans.

Trots att det är bäddat för det är filmen inte fylld av klichéer. De långfilmsdebuterande musikvideoregissörerna har lyckats göra en film som känns fräsch, och som beskriver ett familjeliv som kanske inte är helt normalt. Det är upplagt till många skratt, men det är även flera samhällsinstitutioner som får sig en känga, bland annat har filmen en utmärkt satir på hur illa idén med skönhetstävlingar för småbarn egentligen är.

Jag är enig med filmkritikerna, det här är en film som är värd att se. Rekommenderas.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se