Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Reprise

Publisert: Fredag 2006-09-29.

Nei, ikke en gammelt bloggartikkel, jeg snakker om den norske filmen Reprise, laget av debuterende langfilmsregissør Joachim Trier. Det er ikke ofte jeg ser skandinavisk film, og ennå mer sjeldent at jeg ser norsk. Onsdag kveld var første gang jeg var på kino for å se en norsk film sammen med kjæresten, og det angrer jeg ikke.

Reprise er en meget bra film, faktisk en av de bedre jeg har sett på lenge. Av og til kan det være litt vanskelig å få et grep om hva den egentlig handler om, men den setter et avtrykk, en følelse som ikke mange filmer klarer å gi.

Reprise handler om to ungdommer som sender hver sitt bokmanuskript i håp om å få det publisert. Den ene boken blir antatt, den andre blir det ikke, og begge finner at de har det vanskelig å takle situasjonen de finner seg selv i. Vi får se både hva de tror (ønsker? drømmer?) skal skje, og hva som faktisk skjer. Av og til oppblandet på en måte at det er vanskelig å skille ut hva som er hva.

Reprise bruker en meget spesiell form for å fortelle sin historie, ulikt det meste jeg har sett på film før, og den gjør det på en utrolig god måte. Jeg kan varmt anbefale alle til å se denne filmen, hvis du skal se en skandinavisk film i år – se denne.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2006-10-05 20.19.55 CEST
  • Namn: redtop
  • Sänt från: ***********.bredband.skanova.com

Kul att se dig skriva norska. Jag önskar bara jag får höra dig prata norska också. Det är ett så mysigt språk!

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se